Almanya’dan gelen gurbetçi ailenin dinlenme tesisinde 25 bin euro ve altınlarını çaldılar

erkan_623

New member
Olay, dün sabah saat 05:15 sıralarında Silivri’ye 30 kilometre uzaklıkta olan dinlenme tesislerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Almanya’da yaşayan gurbetçi Burhan Aksoy, ailesi ile bir arada iş için İstanbul’a geldi. Yolda yorulan aile, tır parkına girerek bir süre dinlenmek istedi. Bu sırada aracı gözüne kestiren bir hırsız, harekete geçti. Takip edilmesini önlemek için evvel aracın lastiklerini kesen hırsız, akabinde bir anda camı kırarak içeride bulunan para, altın, cep telefonları ve pasaportların olduğu çantayı aldı. Altınları ve 25 bin euro paranın ortasında olduğu çantanın çalınmasının şokunu yaşayan Burhan Aksoy, aracı ile hırsızın peşine düştü lakin tekerleğin patlak olması niçiniyle fazla ilerleyemedi. Jandarmaya haber veren Aksoy, şikayetçi oldu. Hırsızın birebir formülle Fransa’dan gelen bir ailenin de çantasını çaldığı öğrenildi. Hırsızlık anı kameralara da saniye saniye yansıdı.

FRANSA’DAN GELEN DİĞER BİRİNİ DAHA SOYMUŞLAR

Yorulup dinlenmek istediği için Tır Parkı’nda gelen Burhan Aksoy, “Almanya’dan geldim. Yollar epey kalabalıktı. Gece yarısı sıradan yol gittim ve yorulmaya başladım. Otomobilde 4 bireydik 2 kızım ve annem vardı. Yorgunluk üzerime çökünce Silivri’ye 30 Metre kala arabayı parka çektim. Küçük kızım öndeydi. Annemle büyük kızım gerideydi. Ben direksiyon başında 15 dakika gözlerimi dinlendireyim dedim. O esnada dalmışım. Küçük kızım o esnada telefonuyla oynuyordu. Hırsız otomobilin evvel lastiğini indirip bıçakla kesmiş. Ön tarafımızda Fransa’dan gelen vatandaşımızın arabasının camını da kırmış. O araç benden 100 metre ileride evvel onun camını kırıyor. Oradan alacağını alıyor” dedi.

25 BİN EURO ÇALINDI

Hırsızın çabucak sonrasında da kendi camını kırdığına anlatan gurbetçi Aksoy, “Benim cama da birebir biçimde kırıp camı patlatıyor. İçinden annemin el çantasını alıyor. Bütün pasaportlar, altınlar ve yüklü ölçü da para vardı. Şu anda darda ve sıkıntı durumdayız. 20-25 bin euro ölçü gitti. Çocukların çığlık sesinden daha sonra kendime gelene kadar 15 saniye sürdü. Ne olduğunu anlamaya başladıktan daha sonra arabayı çalıştırıp hırsızı takibe aldım. 2 kilometre gidebildim. Lastikleri indirdiklerini ondan sonrasında anladım. daha sonra polisi ve jandarmayı aradım. Umarım yakalanıp cezasını bulur” diye konuştu.

KAYNAK: İHA