Alışveriş poşeti ile yasağı deliyorlar! Korkutan açıklama

celikci

New member
Alışveriş poşeti ile yasağı deliyorlar! Korkutan açıklama
Vaka sayıları Türkiye’de artışa geçti. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre çok yüksek riskli illerden birisi olan ve vaka sayılarının düşmediği Trabzon’da ekstra bir denetim uygulanıyor. Polis ve jandarma ekiplerince kent merkezi ve ilçe giriş çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu. Özellikle hafta sonları kentteki tüm sürücülere seyahat izin belgesi veya kısıtlamalardan muaf olduklarına dair belgeler soruldu. İzin belgesi olmayan veya muaf olmayan kişilere cezalar kesildi. Mahallelerde ise vatandaşların market alışverişleri için sokaklarda olduğu görüldü. Kimileri, kurallara uymayanların ellerine aldıkları market poşetleri ile gezinti yaptıklarını öne sürdü. “MARKETE GİTME BAHANESİ İLE GEZENLER OLUYOR TABİ Kİ” Koronavirüs önlemleri kapsamında kentte uygulanan yasakların insanları bunalttığını belirten kent sakinlerinden Hayri Biberoğlu şu ifadeleri kullandı, “İnsanlar evlerinde bunaldılar. Sürekli baskı altında insanlar. Markete gitme bahanesi ile gezenler oluyor tabi ki. İnsanlar market bahanesi ile birlikte kendilerini o baskıdan kurtarmış sanıyor olabilirler. Hafta içi de halledilir aslında market alışverişi ama insanlar sırf dışarıya çıkabilmek için hafta sonu zaruri olmayan ihtiyaçları içinde dışarı çıkıyor, markete gidiyor.” “KALABALIK OLABİLİYOR SOKAKLAR BAZEN”Bazı mahallelerde ve sokaklarda yasak günlerinde yoğunluk olduğunu belirten Gönül Selimoğlu ise şöyle konuştu, “Polis bazen mahalle aralarında ‘evinize gidin’ anonsu yapıyor. Kalabalık olabiliyor sokaklar bazen. Ben şimdi alışveriş yapmak ve ihtiyaçlarımı karşılayabilmek için dışarıya çıktım. İhtiyacımı gördüm ve evime geri dönüyorum. Yarın dışarıya çıkmayacağım." “TRAFİK KALABALIK. SOKAKLAR ARABA DOLU”Yahya Köse ise, “Marketler açık. Birçok kişi 'markete gideceğim' diye dışarıya çıkıyor. Sokaklar kalabalık. Trafik kalabalık. Sokaklar araba dolu. Sanki hafta sonu sadece virüs yayılıyor. İnsanların tedbir alması ve dikkatli olması lazım. Bu şekilde kısıtlamalarla bu hastalığı bitirmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

ALINTIDIR