Aleyna Tilki parayı nasıl değerlendirdiğini deklare etti!

Tuncay

New member
Kısa bir süre evvel İngiltere’ye taşınan ve şimdilerde Londra-Türkiye ortası mekik dokuyan Aleyna Tilki, Emirgan’da objektiflere takıldı. Gazetecilerin sorularını samimiyetle yanıtlayan müzikçi, Dubai tatili hakkında konuştu.

Tilki, “Ben çok tatil yapmıyorum biliyorsunuz, yaptığımda da kısa tatiller yapıyorum. Kısa ve öz bir tatil yaptım. Zira Londra’da albüm yaptım, hayli yoruldum. Kısa müddet içerisinde albümü bitirme bahtım oldu. 20 müzik yaptım, albüm için 8 müzik seçeceğiz. Hatta daha da müzik yapayım ve onun ortasından 8 seçelim diye hala üretiyorum” dedi.

Kısa müddette hoş dönüşler aldığını söyleyen genç müzikçi, “2’nci İngilizce müziğim için hoş bir adım oldu bu zira Billboard’a girdi. Düşündüğümüzde süratli ilerliyoruz, ben üçüncü-dördüncü müziğimiz da Billboard’a gireriz diye bekliyordum. İkinci müziğimizde girdik onun için mutluyum” biçiminde konuştu.

“RİSK ALA ALA EFSANEYE DÖNÜŞEBİLİRİM”

Birinci çıkış yakaladığı günden beri dünya starı olmak istediğini lisana getiren Aleyna Tilki, muhabirlerin ‘Dünya starı olma yolunda adım adım ilerliyorsun’ yorumuna ise “Hiç üzücü değiliz arkadaşlar, çok hoş gidiyoruz emin adımlarla yalnızca majör bir değişiklik yapıyorum. Siz aslına bakarsanız biliyorsunuz, ben rock müzik hayli severim, her yerde de rock performansı epeyce yaptım. Benim kendimi ilişkin hissettiğim yerde orası, onun için İngilizce albümünü rock ve pop soundu birlikte harmanlayıp çıkaracağım ” dedi.

Ünlü isim. kelamlarına; “Onun için ayrıyeten heyecanlıyım. Herkes benden hareketli bir müzik olsun, herkes dans etsin. bu biçimde inanılmaz tanınan olsun ancak ben bir daha risk alacağım. Zira ben şuna inanıyorum, bence ben, risk ala ala bir tane efsaneye dönüşebilirim. Risk almazsam da hiç de bir şey istemiyorum, istediğimi yapmazsam hiç bir şey de olmayayım, istemiyorum yani” diye devam etti.

Tilki, muhabirlerin; ‘Aslında risk alırsan star olabilirsin değil mi?’ sorusuna da “Evet yani örneğin ‘Sen Olsan Bari’ müziğini birinci yaptığımda herkes bana çıkartma demişti. Ben farklı bir sound, Türk popuna yeni bir soluk getirecek, kesin yapalım demiştim. Bakın nasıl sevildi. Her vakit sevilmek zorunda değil lakin sen denediğin sürece oluyor. Ben de istediğim şey olacaksa olsun abi, istediğim şey olmayacaksa da hiç bir şey olmasın demeye karar verdim” biçiminde yanıt verdi.

“TÜRK MÜZİĞİ BIRAKMAYACAĞIM BİR MÜZİK”

Uzun müddet yurt haricinde albüm çalışması yapan Tilki, muhabirlerin “Yoğunluğu oraya mı verdiniz, burası 2. planda mı kaldı? Türkiye de bir çalışma olacak mı?’ sorusunu; “Burası bir tık ikinci planda kaldı, kontratım gereği albümünü bitirmem gerekiyor. Onun için yük orada ancak biliyorsunuz benim için Türk müziği hiç bir vakit yapmayı bırakmayacağım bir müzik. yemin ettiğim üzere dünya starlarıyla çalışıp Türk müziğini nitekim dünyaya göstermek istiyorum. Birinci adımı attık, ‘Sır’ müziğiyle bir arada Diplo ile bir müzik yaptık” diye yanıtladı ve ekledi:

“Sadece dünya prodüktörleriyle müzik yaptığın vakit, Türk soundundan bir tık uzaklaşmış oluyorsun. Aslında bu da bir risk lakin bir yaptın, iki yaptın, üç yaptın, birinden biri hayli sevilecek. O yüzden ben risk almaktan korkmuyorum. Düşünsenize beş tane üst üste hit yaptım, her insanın istediğini verdim. Artık ben ne yapacağım pekala, benim istediğim nerede? Yani artık o evreye geldim. Evvel kendi istediğimi yapayım, daha sonra sizin istediğinizi tahminen bir daha veririm.”

“ARTIK 21 YAŞINDAYIM OMURGASIZ OLAMAM”

“16 yaşında değilim artık 21 yaşındayım omurgasız olamam. Bana yakışmayan bir şarkıyı da söyleyemem” diyen Aleyna Tilki, bir muhabirin “Türkiye de kimse zorla bana müzik söylettiremez artık mı diyorsun? sorusunu ise “İstesem yaparım, hayli sıradan aslında baktığında. Bir tane patlatırım yani acayip bir şey yani ancak şuan da o denli hissetmiyorum” halinde yanıtlandırdı.

“KADIN VOKALE RAP YAKIŞTIRMIYORUM”

Çok müzik geldiğini lisana getiren Tilki, “örneğin şuanda biliyorsunuz rap yapan arkadaşlarımız hayli dinleniyor. Ben de epeyce beğeniyorum onları lakin ben bayan vokale rap yakıştıramıyorum. Ayben ve Cardi B hariç, onları beğeniyorum ancak genel olarak bayan sesinde rap pek yakıştırmıyorum. O yüzden ben hiç söylemek istemedim, bir kaç sefer denedim ancak içime sinmedi. O yüzden ben ses performansı olarak daha bu biçimde oktavı yüksek performans yapacağım müzikleri daha fazlaca seviyorum. Benden uygun rap müzik söyleyen bayanlar varken ben niye rap söyleyeyim” diye konuştu.

“KARİYERİM UĞRUNA AİLEMDEN BAŞKA KALDIM”

Dubai tatilini ailesiyle birlikte geçiren ünlü müzikçi, “Bu meslek uğruna ailemden çok başka kaldım. Dört yıldır daima yurt dışına gidip geliyorum, ailemi epeyce özledim. Bu yüzden ailemle hasret giderdim. Bu biraz küçük yaşta sırtına yük alınca daha erken kambur olursun başkalarına göre, bende birazcık o denli hissediyorum kendimi. Lakin bir daha de epeyce şükür yaptığım şeye değiyor. Çok büyük isimlerle hoş bir albüm yapıyorum” dedi.

“SADECE İŞİME YATIRIM YAPIYORUM”

Kazandıklarını nasıl değerlendirdiğini, yatırım yapıp yapmadığını sorulması üzerine kelama giren Tilki, “Ben yalnızca işime yatırım yapıyorum, benim bir tane klibimi 1 milyona bile çektiğim oluyor. Olağan de Türkiye de ki bütçeler hayli daha düşük, bence onun bir kredisi olacaktır bana geri dönecektir bu yatırımlar” halinde yanıtlandırdı.

“GAYRİMENKUL FALAN ANLAMAM”

Bir muhabirin “Peki gayrimenkul üzere bir yatırımın var mı? Yahut ailen mi yönlendiriyor yatırımlarını?’ sorusuna ise “Ailem hiç karışmaz, reşit değilken bile karışmazdı. Artık de hiç karışmıyorlar, benim yatırım mantığım işim” dedi ve devam etti:

“Ben gayrimenkul falan hiç anlamam, bir gün tahminen benim yerime birileri yapar ancak şuan ben işime yatırım yapıyorum. Ben Diplo ile iş yapıyorum, dünya starlarıyla iş yapıyorum. Ben masraflıyım iş konusunda. Ömrümün sonuna kadar elimde ne var ise işime yatıracağım.”

“BU BÖLÜM BU TÜRLÜ, ÂLÂ BİR ŞEY YAPINCA HERKES YANINDA”

Demet Akalın’ın kendisini evvel eleştirmesi daha sonra da tebrik etmesi hatırlatılınca tezli bir yanıt veren Tilki, “Olabilir, bu kesim de bu aslına bakarsan bu biçimde şayet âlâ bir şey yaparsan sevilirsin. Şayet âlâ bir şey yapmadığını düşünürlerse, vizyon olarak üslup olarak beğenilmezse genel olarak şöyleki bir şey oluyor. Her şeyin sahibiyken herkes yanındadır, kimi vakit en ufak bir kaybında herkes yanından gider” dedi.

Genç popçu, kelamlarına; “Özellikle bu kesim bu biçimde bir kesim, anlaşılması güç bir şey değil. Ben insanların biçimlerine ve zevklerine hitap ettiğim sürece beni sevecekler, etmediğim sürece de beni sevmeyeceklerse de ben bir daha hitap etmemeye devam ederim ve toplumda kendime bir yer açarım üzere geliyor. Açamazsam da hiç yapmam, yaparsam da tükürdüğümü yalamış olurum. Bu ortada tükürdüğümü yalamaktan da hiç gocunmam lakin şimdilik bildiğimi yapmak istiyorum” diye devam etti.

“BENİ HERKES DÖVDÜ ARTIK ‘ALEYNA HAKİKAT YOLDA’ DİYORLAR”

‘Zamanında sizi eleştirenlere kin fiyat mısınız?’ sorusuna da samimiyetle yanıt veren Tilki, ” Benim bir kelamım var, Nefret ve öfke kimseyi beslemez. Tersine onlarla beslendikçe kilo alırsınız ve hazımsızlaşırsınız. O yüzden ben rastgele bir beşere negatif bir his duyacak kadar kendimden nefret etmiyorum. Birinci evvel kendimi korumak için kimseden nefret etmemeyi öğrendim. O yüzden de her ne olursa olsun herkese kapım açık, herkes de bana kapısını açsın isterim” cevabını verdi.

Müzikçi, kelamlarına; “Benim için hiç fark etmez, benim her vakit her olaya karşı halim nötrdür. Ben birinci çıktığım da tek bir isim değil, binlerce isim beni yerin tabanına soktu. 16 yaşımda gay barda müzik söylemiş olduğimde tüm ülke bir anda üstüme gelmişti. Ancak ben birebir bireylere, tıpkı sahnelere gitmeye devam etmiştim, onlarda beni vakit içinde sevmişti. Türkiye de bu biçimde, beni evvel dövdüler artık demek ki Aleyna yanlışsız yolda diyorlar” halinde devam etti.