Alberto Broggi: Benim çipimle araban kendi kendine gidecek

Suzan

New member
Kendi kendine giden arabanın öncüsü bir İtalyan. 25 yıldır sektörde okuyor ve çalışıyor. Waymo’su ve tüm rakipleriyle Google’ı on yıl önceden tahmin etmişti. Parma’dan Şanghay’a bir robotun kullandığı bir arabayla gitmek gibi imkansız zorluklarla karşılaştığı en az on sürücüsüz araba prototipinden sonra, bugün asıl zorluğun üstesinden gelmeye karar verdi: bu teknolojiyi getirmek. seri makinelere.

denir Alberto Broggi 56 yaşında, dünyada kendi kendine sürüş ile ilgilenen ilk kişiler arasındaydı. Bugün bir çip sayesinde üretim arabalarını sürücüsüz araçlara dönüştürüyor dünyada benzersiz, küçük, yüksek performanslı, düşük tüketimli, 60 watt’tan az ampul ve düşük maliyetli. Doğrudan arabalara kurulacak.

Her şeyi yapar. Görüntüleri işler, kararlar verir, bir yörünge tanımlar, manevralar planlar. “Ölçeklendirmek istiyorsanız, teknolojiyi küçültmeli ve maliyetleri düşürmelisiniz”. Çip, gövdeye yerleştirilmek üzere A4 sayfası boyutunda bir “kutuya” yerleştirilmiştir.

“Günümüzde sürücüsüz arabalar çok fazla hesaplama gücüne ihtiyaç duyuyor. Bagajlarını açmaya çalışın güçlü sunucular bulacaksınız, bazıları sıvı soğutmalı, yani ısı dağılımı sıvı aracılığıyla oluyor. Kısacası bir karmaşa. Bu kadar yüksek performansa sahip bir çip ve düşük tüketim her şeyi değiştirecek. Çip tabanlı sistemi Ocak 2024’te Las Vegas’taki CES’te tanıtacağız.ve oyunun kurallarını değiştirecek”

Neden yapıyorsun? “1 numaralı neden güvenlik”

Broggi tüm araba üreticileriyle konuşuyor. Amaç, araba yapanların doğrudan entegre etmesidir. “Zor kısmı, biz küçüküz. Rakiplerimiz sürücüsüz şirketler değil, çip üreten büyük teknoloji şirketleri.. Intel, Nvidia gibi devler”.

Alberto Broggi’ninki, Parma’dan yola çıkan, Emilia Romagna’dan hiç ayrılmadan dünyayı dolaşan vizyoner, yetkin ve tutkulu bir adamın muhteşem hikayesi. Mühendislik derecesi. Broggi, üniversiteden iki sınıf arkadaşıyla tezinin konusu olan bir görüntü işleme projesi üzerinde çalışmaya başladı. Bu arada profesör olur ve Üniversite kampüsünde bir grup öğrenciyle birlikte Vislab’ı (Yapay Görüş ve Akıllı Sistemler Laboratuvarı) oluşturur. 90’ların ortalarındayız.

1997’de Lancia Thema’ya iki görüntülü kapı telefonu kamerası kurun ve bir yıl sonra otomatik olarak bir tür Mille Miglia olan İtalya’yı gezdi. “Piyasada bulunan parçalardan oluşan bir sistemle otonom sürüş konusunda dünyanın ilk deneyiydi. Bizim deli olduğumuzu düşündüler. İlk kez bir haber programı bizi haber yaptığında, en şişman programdan sonra haberi sonunda verdi. dünyanın kedisi. Kısacası sürücüsüz araba bir sirk fenomeniydi”.

2009 yılında Srl’yi kurdu. 2010 yılında otomatik bir araçla Parma’dan Şanghay’a yolculuk yaptı. “Arkada oturuyorduk, devralmaya hazırdık.” Google, Şangay’a varmadan hemen önce Larry Page ve Sergey Brin’in sürücüsüz araba üzerinde çalıştığını duyurur. Broggi ve ekibi bunalıma girmek yerine sevindiler. “Doğru yolda olduğumuzun büyük bir işaretiydi.”

Temmuz 2015’te büyümesi gerektiğine karar verir. Dünyayı dolaşmak. Herkesle konuş. Onu satın almak isteyen bir dizi şirket var. Google onu arar, Elon Musk ile tanışır California’da. “Beni kendisi aradı. Tanıştık, teknolojimizi onun Tesla’sına monte ettim.” Sonunda Broggi girişimini Ambarella’ya sattı. Yapay zeka için çipler üreten Nasdaq listesinde yer alan Silikon Vadisi şirketi.

30 milyon dolarlık çıkış ve bir şartla: Takım Parma’da kalmalı, her şeyin doğduğu yerde. “En çok gurur duyduğum şey bu. Dünyanın en iyi şirketlerinde çalışabilecek üst düzey yetenekleri İtalya’da tutmak. Takımın burada çalıştığını biliyordum, bizi transfer etseler de öyle değildim.” tabi artık”

Broggi projeden sorumlu olmaya devam ediyor. Bugün %100 Amerikan şirketi olan Vislab’ın genel müdürü. İki yıl önce üniversite profesörlüğü görevinden istifa etti. Yıllardır yaptığı şeyi daha büyük bir güç, enerji ve yoğunlukla yapmaya devam ediyor.

“Son 5 yılda derin öğrenme ve yapay zeka sayesinde kat ettiğimiz mesafe inanılmaz. Bu yıllarda çok şey anladık. Algı ile ilgili çok şey var. Bilgisayar yoldaki her şeyi çok iyi algılıyor ama biz çok iyi algılıyoruz.” Diğer araçların hareketlerini tahmin etmeyi öğrenmenize yardımcı olmak için çalışıyoruz.”

Soy ağacında Broggi’nin iki harika özelliği var: tutku ve iyimserlik. Her zaman gülümseyerek konuşur, ona olan tutkusunu size bulaştırır. “Her zaman her şeyin çözülebileceği hissine sahibim. Biz mühendisiz ve bir sorun varsa, onu çözmek için kendimizi geliştireceğiz. Benimle çalışan adamlara çok fazla bilgi değil, verebileceğimi düşünmeyi seviyorum. ancak sorunların üstesinden gelmenin doğru yolu. Ve takım olun”

“Yıllar önce, bir grup yolcu iskambil oynarken pilotsuz giden bir arabanın 1940’lı yıllara ait bir çizimini gördüm. İşte o zaman fütürist bir fikri nasıl gerçeğe dönüştüreceğimi merak etmeye başladım. Bugün, o daha az fütüristik bir fikir beni büyülemeye devam ediyor.Sürücüsüz traktörleri programlayıp Brezilya, Şili, Avustralya’nın tüm topraklarını yetiştirebileceğiz. Tüm gezegene yiyecek verebileceğiz. Toplum üzerinde güçlü bir etkisi olacak ve otomotiv sektörünü tamamen değiştirecek, yıkıcı bir teknoloji olacak. İçeride olduğum için mutluyum.”

“Bir gün araba kullanmak yasaklanacak. Bunu söylediğimde neredeyse bana hakaret edecekler. Ama yere çizilmiş iki çizgiyi takip ederek, fiziksel ve zihinsel yeteneklerimizi yüzde 100 kullanarak bunu yapacak bir şey yapmak için zaman kaybetmek ve kendimizi tehlikeye atmak. bir araba bizden daha iyisini yapabilir, tarih öncesi olacak. Verimsiz ve tehlikeli bir faaliyet. Bunu kabul edebilmek için en az iki nesil daha gerekiyor. Çünkü bu radikal bir değişim olacak”. Sonra inanılmaz bir şekilde gülümsüyor ve “Parma’ya gel ve beni gör, sana nasıl robot sürüleceğini göstereyim. Hayal bile edemeyeceğin gibi sür!” diyor.