Akşener’den Erdoğan’a sert çıkış: Rizelilk kürsülerden üfürmekle olmaz

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
GÜZEL Parti Genel Lideri Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen küme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tenkitler yönelten Akşener, “Kendisi bir daha çıktığı bir kürsüde dedi ki; ‘Memleketi bunlara teslim edemeyiz.’ Beş kez dinledim, ‘Acaba yanlış mı duydum?’ diye. Devleti teslim aldığını sanıyor biliyor musunuz? Sayın Erdoğan devleti teslim aldığını sanıyor, seçim kaybedince de teslim edeceğini düşünüyor. Bak Sayın Erdoğan, iktidar teslim edilmez, devredilir. Millet sandıkta sonucunı ortaya koyar, o karara nazaran iktidar devredilir” dedi.

GEREKENİ YAPACAĞIZ

‘Türkiye’de kültürel mirasın ısrarla yok edildiği’ görüşünü lisana getiren Akşener, şunları kaydetti:

“Buradan yörük kardeşlerime seslenmek istiyorum, size hak ettiğiniz pahası göstereceğiz. 13 yıl evvel UNESCO’ya yapılan başvuruyu sonuçlandırarak işe başlayacağız. Bu alanların yakınlarına mahallî eser pazarlama çadırları kuracağız. bu biçimdece çocuklarımıza ve gençlerimize yörük külçeşidini ve üretim biçimini yerinde göstereceğiz. Göç yollarının haritasını çıkaracağız ve kamusal güvenliğini sağlayacağız. Kiralama masraflarını üretimlerine göre puanlama sistemiyle karşılayacağız. Oba, nüfus ve sürü kriterlerine göre veteriner tabip, teknisyen üzere konularda taşınabilir hizmet ünitelerini kuracağız. Haftalık dönemler halinde sürdüreceğiz. ‘Toroslarda tüten dumanın sönmemesi için biz gerekeni yapacağız’ YETERLİ Parti yörüklerin partisidir diyorlar ya, madem bu biçimde bir argüman var, biz de bu iddiayı yerine getirmiş olalım. Yaylalar konar göçerlerimizindir, yörüklerimizindir, Türkmenlerimizindir, keçilerindir, koyunlarındır. Senin işi bu kadim kültürü öldürmek değil, yaşatmaktı. Sen onlara sırtını dönmüş olsan da, Toroslarda tüten dumanın sönmemesi için biz gerekeni yapacağız.”

KURBAN ETİ SAVI

Akşener, yaklaşık 25 milyon kişinin kurban eti haricinde et tüketemediğini söylemiş oldu. “Yaptığımız seyahatlerde vatandaşlara ayda kaç kilo et alıyorsunuz diye sorduğumda evvel sağlam bir kızıyorlar bana, daha sonra aldığım yanıt ‘Kurbandan kurbana’ oluyor” sözünü kullanan Akşener, “Türkiye artık maalesef kasaptan 5 liralık kıyma, yarım kilo çorbalık tavuk kırpıntısı alan bir ülke haline geldi. İşte size AK Parti’nin dahiyane siyasetleriyle reva gördüğü tablo” diye konuştu.

ÜFÜRMEKLE OLMAZ

Akşener, fındık üreticileriyle gerçekleştirilen görüşmelere de değindi. Tüm kalemler hesaplandığında fındık fiyatının kilo başına 35 TL olması gerektiğini belirten Akşener, “Sayın Erdoğan, Rizelilik kürsülerden üfürmekle olmaz, Rizelilik Karadenizli fındık üreticisini yabancı şirketlere ezdirmeyerek olur. Şayet her fırsatta söylemiş olduğin üzere hakikaten Karadeniz uşağıysan, bu sefer yabancı lobilerin elemanlarını bu işten uzak tut. Sen sahip çıkmazsan birinci sandıkta biz gelip gereğini yapacağız” dedi.

Akşener, “Çay bahçesinde sohbet ettiğim bir kardeşim diyor ki ‘Türkiye uçuyordu, kaçıyordu, aşıyordu. Uçan Türkiye’ye ne oldu? Biri bize anlatsın.’ Sayın Erdoğan, o biri ben değilim. Sensin, sen. Uçan Türkiye’ye ne oldu, anlat” tabirini kullandı.

YAZIKTIR GÜNAHTIR

Akşener, AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu torba teklifte kimi olağanüstü hal (OHAL) yetkilerinin üç yıl daha uzatılmasını sağlayacak düzenlemenin de bulunduğunu hatırlattı. Akşener, şu biçimde devam etti:

“Ayrıca bir şey daha kondu. Onu da hayli vahim bulduğumuzu tabir etmek isterim. O da kayyum atanmış şirketler var ya. TMSF bunları uygun koşullar bulup sattığında bu şirketler hem işlemeye devam ediyor, o sattıkları geliri parayı da TMSF irat kaydediyor. Şayet o husus olduğu geçtiği taktirde TMSF’nin bu şirketleri satma misyonu ortadan kalkıyor. Yağma Hasan’ın böreği üzere bu şirketler ortadan kalkıncaya kadar ortasında ne var ne yok ağalar, beyefendiler, ağabeyler yiyip içip ne olacaksa sıfıra indirinceye kadar kalacak. Bu iki hususa çok derecede dikkat etmenizi istiyorum. ‘Ben bu millete yamuk yapmam’ Pertek’te bir muhtarımız bana telaşlarını söylemiş oldu. Ben muhtarımıza dedim ki, “Ben bu millete yamuk yapmam. Bu millete yamuk yapanın da alnını karışlarım” dedim. Bu iki husus birer yamuktur. Sayılarının fazlaca olmasının getirdiği şımarıklık ile geçirmeye çalışabilirler. Milletimize yamuk yaptırmayacağız. Yazıktır, günahtır. ‘Bu aziz millet, demokrasisine el sürdürmez’ Demokrasi, yönetenin değil, muhalefet edenin kelam hakkının garantisidir. Milletin hakkının, hukukunun, iradesinin teminatıdır. O niçinle de Gazi Meclisimiz, bununla birlikte Millet’in Evi’dir. Sen, demokrasiye gıcık oluyor olabilirsin. ‘Demokrasi gaye değil, araçtır’ diyor olabilirsin. Hatta kendi kendine, ‘Egemenlik kayıtsız koşulsuz şahsımındır’, diyor da olabilirsin. Ancak bu aziz millet, demokrasisine el sürdürmez. İradesine müdahale ettirmez. İstanbul seçimlerini hatırla. Gün olur, o sandık milletin önüne gelir. Ve o gün geldiğinde, bu yapılanların hesabını milletine verirsin. Demedi deme.”

ATIK İTHALATI YANSISI

Akşener, plastik atık ithalatına da tenkitler yöneltti. “Çöpün de ithalatı mı olur demeyin, maalesef oluyor. AK Parti iktidarının dış ticaret anlayışına bakar mısınız, sahiden ibretlik” diyen Akşener, “AK Parti iktidarı yardımıyla hoş ülkemiz dev bir plastik çöp ithalatçısı haline gelmiş durumda. Tabir yerindeyse Avrupa’nın plastik çöplüğü olmuşuz. Türkiye 2016 yılında 3 bin 600 ton çöp ithal etmiş. 2020 yılında Türkiye ne kadar plastik çöp ithal etmiş biliyor musunuz? Sıkı durun, tam 756 bin ton” sözünü kullandı.

Türkiye’nin çözülemeyecek bir meselesinin olmadığını söz eden Akşener, her insanın “İYİ Parti’nin, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” diye sorduğunu söylemiş oldu. Akşener, “Buradan kendilerine açık ve net yanıt vermek istiyorum. Rahat olun ağalar, yaşlı başlı adamlarsınız, kendinizi epeyce yıpratmayın. Bizim cumhurbaşkanı adayımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Kesin bilgi, yayalım” dedi.