Akşener, “Bahçeli” deyince Habertürk yayını kesti

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ndeki konuşmasında barınamayan öğrencileri gaye aldı ve “Parklarda bankların üzerinde yatanlar… Bunlar öğrenci mi? Bunlar birebir Seyahat’te olduğu üzere teröristler” dedi.

MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli ise dünkü Meclis Küme Toplantısında yaptığı konuşmada, “Vatandaşın kesesine göz diken yağmacılardan da hesap soruluyor. Destekliyoruz, sonuna kadar gidilmesini istiyoruz. Ama vatandaşlarımızın eforunu istismar edip, pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak bakılırsavimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte hissesi vardır” diye konuştu.

GÜZEL Parti Genel Lideri Meral Akşener partisinin küme toplantısında yaptığı konuşmada bu iki hususa değindi.

Akşener, “Her hafta, toplumumuzun yeni bir bölümü, terörist ilan edilir hale geldi. Çiftçimiz, esnafımız, üreticimiz, aslına bakarsanız sıradandır, iktidarın terör listesinde. Yakın vakitte, marketler bu kategoriye alındı. Daha geçen hafta, barınamayan öğrencilerimiz terörist ilan edildi. Dün itibariyle de, kebapçılar terörist oldu” sözlerini kullandı.

Akşener’in bu tabirlerinin akabinde Habertürk kanalının canlı verdiği yayını kesmesi dikkat çekti.

Akşener, kürsüyü “hem kebapçı, tıpkı vakitte aspavacı bir kardeşimizi konuk ediyoruz” diyerek İbrahim Çetinkaya isimli vatandaşa bıraktı.

Çetinkaya konuşmasında, “Buyursunlar soframızda kebap yesinler, bölüşelim lakin bölücü olmayalım” dedi.

Yayın bir süre daha sonra tekrar canlı verildi.

HABERTÜRK VE MHP ORTASINDA GERGİNLİK

MHP Genel Lider Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter Habertürk sunucusu Ebru Baki’yi gaye alarak, “Konuklarını MHP düşmanları içinden seçmesi tam bir kokuşmuşluktur” demişti.

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ise Ebru Baki’nin sunduğu Para Gündem programında “Son vakit içinderda bir alışkanlık başladı bu biçimde gazetecilere, güzeline gitmeyen bir şey olduğunda ayar veren, maksat gösteren açıklamalar. Bu tabirleri, motamot ölçüsüyle ne bir eksik ne bir fazla, Ulvi Bey’e iade ediyorum. Gazetecileri gaye gösteren bu biçimde açıklamaları kabul etmiyorum” diye konuşmuştu.

Bu konuşmasının akabinde Aydemir’in nazaranvine son verilmişti.

Öte yandan MHP önderi Devlet Bahçeli de toplumsal medya hesabından “#HabertürkTvİzlemiyorum” paylaşımında bulunmuştu.