Aksaray’da öğrencisini döven öğretmen için hazırlanan iddianame kabul edildi

semaver

Active member
Aksaray’da öğrencisini döven öğretmen için hazırlanan iddianame kabul edildi Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanık Ali İstek Y. için “beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan şahsa karşı kamu gorevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle sıradan yaralama” hatasından üst hadden ceza verilmesi istendi.

İddianamede, ilgili kolluk ünitesince hazırlanan imaj inceleme tutanağında Ali İstek Y’nin, öğrencisi S.T.K’ye 9 defa tokat attığının açıklandıği bildirildi.

İddianamede tabirine yer verilen öğrenci S.T.K, öğretmeninin “Sen niçin bana küfür ettin?”, kendisinin de “Ben küfür etmedim hocam” söylemiş olduğini lakin sanık Ali İstek Y’nin birden yüzüne 4-5 kere ya da daha fazla tokat attığını, kendisini darbeden öğretmeninden şikayetçi olduğunu beyan etti.

Sanık Ali İstek Y. de tabirinde Şehit Salih Aksu Ortaokulunda matematik öğretmeni olarak bakılırsav yaptığını, 14 Aralık’ta 5-B sınıfında derse girdiğini belirtti.

Derse başlamadan evvel öğrencilerden birinin yanına gelerek öğrenci S.T.K’nin kendisi için “deli” söylemiş olduğini ileri süren Ali İstek Y, şu biçimde devam etti:

Pişman olduğunu, aileden, okulundan ve öbür öğrencilerinden özür dilediğini belirten Ali İstek Y, üzerine atılı suçlamaları bu haliyle kabul ettiğini kaydetti.

Sanık Ali İstek Y, 25 Ocak 2022’de hakim karşısına çıkacak.

Öte yandan Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı İsimli Takviye ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünce mağdur öğrenci S.T.K’ye takviye verileceği, pedagog ve ruhsal takviye sağlanması gayesiyle da Aile ve Toplumsal Siyasetler Vilayet Müdürlüğünden dayanak istendiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Aksaray’ın Ortaköy ilçesindeki Ortaköy Şehit Salih Aksu Ortaokulunda bakılırsavli matematik öğretmeni Ali İstek Y’nin, öğrencisi S.T.K’yi darbettiği imajlar, 22 Aralık’ta basına yansımış, birebir gün Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, öğretmen hakkında soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise 14 Aralık’taki olayla ilgili bilgi alınır alınmaz öğretmenin okulla ilişiğinin kesildiği, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada da 14 Aralık’ta başlatılan soruşturma kapsamında kuşkulu öğretmenin gözaltına alındığı, sevk edildiği hakimlikçe isimli denetim sonucu uygulandığı bildirilmişti.