AKP’nin buluştuğu cenazenin bilinmeyen kıssası: O gün Erdoğan’ın kaburgaları kırıldı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Vefat eden Nebahat Kaan’ın oğlu ise AKP İstanbul Vilayet Lider Yardımcısı Ahmet Kaan…

AKP’nin buluştuğu cenazenin bilinmeyen öyküsüne Odatv ulaştı.

Osman Kaan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gençlik senelerından arkadaşı…

Kaan ile Erdoğan mevtten döndükleri önemli bir kaza atlatmıştı.

“Bir Önderin Doğuşu” isimli kitapta eski AKP Milletvekili Harun Karaca, Erdoğan’ın kaburgalarının kırıldığı o kaza günü, aracın art koltuğunda oturan isimlerden bir tanesiydi.

Neler olduğunu dinleyelim:

“Beş bireyiz otomobilde. Reis’ten öteki, ben varım, benim kayınbirader var, Osman Kaan ve Osman Aşkın Bak var.”

Osman Aşkın Bak, 2017-2018 periyodunda Gençlik ve Spor Bakanı olarak bakılırsav yapmıştı.

Kelam bir daha Harun Karaca’da:

“Altımızdaki otomobil Osman Kaan’ın arabası, Audi; kendisi kullanıyor. Osman Kaan bir orta önümüzdeki kamyonu sollayıp geçmek için gaza yüklendi. Lakin, tam bu sırada karşıdan gelen ‘Urfa Cesur’ firmasının otobüsünü fark edince vazgeçti ve bir süre daha kamyonun ardında kalmak için frene basıp yavaşlamak istedi. Bu sefer de yoldaki kapalı buzlanmadan dolayı otomobil bana mısın demedi, önümüzdeki kamyonun altına girmek üzereyiz. Tayyip Beyefendi önde; Osman Aşın Bak, kayınbirader ve ben artta oturuyoruz. Tayyip Beyefendi can havliyle Kelime-i Şahadet getirerek ‘Osman Ağabey kayıyoruz’ diye bağırdı. Osman Ağabey kamyonun altına girmemek için direksiyonu sola kırdı. Otomobil korkuluklara çarptıktan daha sonra esneyip, aksi dönerek karşıdan gelen otobüse bindirdi. Bütün her şey birkaç saniyede olup bitmişti.

Bizim otomobil, ön camına kadar otobüsün altına girmişti. Tayyip Beyefendi ve Osman Ağabey’in yüzü gözü kan ortasındaydı; baygındılar. Benim kolum kırılmış, göğsüm ezilmişti; nefes almakta zorlanıyordum. Kayınbirader camdan uçmuş, fakat burnu bile kanamamıştı. Keza, Osman Aşkın Bak da sağlam kalmıştı.

Otobüs sürücüsü, sağolsun bizi iki başka otomobile bindirip Gerede’ye gönderdi. Oradaki hastane yetersizmiş, bir ambulansla Bolu’ya havale edildik. Hastaneye vardığımızda, bir hasta bakıcı, ‘Emekli Sandığı mı SSK mı’ diye sordu. ‘SSK’lıyız’ deyince ‘biz bakamayız’ dedi, ‘SSK hastanesine gideceksiniz.’ Ambulans bizi SSK hastanesine getirip bıraktı. Dört gün o hastanede kalıp tedavi gördükten daha sonra taburcu olduk.

Tayyip Beyefendi, kazadan ağır yaralı olarak çıktığı için güzelleşmesi uzun sürdü. Kaburgaları kırılmıştı.”

Erdoğan, partisinin küme toplantısında bu kazadan özetlemek gerekirse bahsetmişti. Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve hemşerisi Osman Aşkın Bak’a “garibim Osman” diyen Erdoğan ise o günü şu biçimde anlatmıştı:

“Bu garibim Osman’ın eline serum verildi. O serumu tutuyor. Biz de minibüsün ortasında yatıyoruz. Bu da yetmedi. Geldik hastaneye, hastaneye soruyor ‘Sigortalı mısın emekli misin?’ Ya yatıyoruz komadayız daha bu soru mu sorulur. İşte Bay Kemal’in genel müdürlüğü buydu. Biz damdan düştük Bay Kemal. Lakin artık sıhhatte kimse, kapıdan çevrilemez.”

Birebir öyküyü bir de aracın sürücüsü, işadamı Osman Kaan’dan dinleyelim:

“Bolu civarındaydı. Dağlar karlıydı lakin yolda kar yoktu. Öndeki aracı sollamak isterken karşıdan gelen otobüsü gördüm ve frene bastım. Frene basınca otomobil kızakladı ve yol kenarında dikili olan kazıklara çarptık, daha sonra karşıdan gelen otobüsün altına girdik. Reisin ve arkadaşlarımızın bedeninin birfazlaca yerinde kırıklıklar oluştu. Bizi yakınlardaki bir SSK hastanesine kaldırdılar. ‘Sigortalı mısın, emekli misin?’ diye sordular. Komadayız, sesleri bu biçimde hayal meyal duyuyoruz, kırıklar içerisindeyiz, kıvranıyoruz. Şayet o kazıklar olmasaydı uçuruma yuvarlanacaktık. Bu da bir mukadderat anı.”