AKP’li belediye lideri heyelanı basına haber veren yurttaşa saldırdı!

semaver

Active member
AKP’li belediye lideri heyelanı basına haber veren yurttaşa saldırdı! Trabzon’un Köprübaşı ilçesine bağlı Fidanlı Mahallesi’nde geçen hafta meydana gelen heyelanda, temelinin oturduğu yerin yarısı kayan, 4 katlı ve 8 daireli binada yıkılma tehlikesi oluştu.

Binada yaşayanlardan kimileri, dairelerinden ayrılarak, ilçede kiralık meskene taşınırken, bazıları de yıkılma riskine karşın kalmaya devam etti. Mahalle yolunun bir kısmının da çöktüğü heyelanda yaşadıkları endişeyi anlatanlar, yardım beklediklerini söylemiş oldu.

Meskeninin önündeki asfalt yolun çöktüğünü anlatan Fatma Hanım Altunkaya, “Yolun altındaki toprak kaydı. Konutumuz de tehlikede. Ahırım var, ineklerim var. Onlar da tehlikede. Yağmur yağdığı vakit mesken çökebilir diye korkuyorum” dedi.

YAKASINA YAPIŞTI, TEHDİT ETTİ

Toprak kayması niçiniyle ilçede kiraya çıktığını belirten Nazmi Altunkaya ise “Biz belediyeye dilekçe verdik, ‘Yol ve bina tehlikede’ dedik. Yollar aslına bakarsanız daima çatlamış. Endişeden konutlarımızda yatamıyoruz. Mesken heyelanda sarfiyat diye gittim ilçe merkezinde kirada oturuyorum” diye konuştu.

Bina sakinlerinin açıklama yaptığı sırada mahalleye gelen Köprübaşı Belediye Lideri AKP’li Ali Aydın, heyelanı basına haber verdiğini öne sürdüğü Eyüp Emin Erdoğan’ı yakasından tutarak çekiştirip, itekledikten daha sonra tehdit ve hakaretlerde bulundu.

ENGELLEMEK İSTEDİ

Aydın, bu anları görüntüleyen muhabiri de engellemek istedi. Yolda rastgele bir tehlike olmadığını savunan Aydın,

“Vatandaş kendi kendine telaffuzlarda bulunuyor. hiç bir makama müracaatları yok. Meskenin sahibi Nusret Altunkaya’dır.

Kendisi burada değil. Öbür arkadaşlar Eyüp Emin Erdoğan’ın kışkırtmasıyla sağda solda kasıtlı yaygara koparıyorlar.

Ne Büyükşehir Belediyesi’ne ne de belediyemize bir müracaat olmadı. Yolda rastgele bir ziyan yok, olsa aslına bakarsanız biz müdahale ederiz. Tedbiri belediye alır. Bu şahıslar belediyeye müracaat etmeden basına bilgi veriyorlar” dedi.

Eyüp Emin Erdoğan ise “Güzelce oturup anlatıp anlaşmak varken uygunsuz sözler bize saldıran belediye liderini kınıyorum” diye konuştu.