AKP üst yöneticisi de bunu derse: Yoksullaştım, işsizim, ek iş

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Ekonomik ezalar, hayat pahalılığı ve yoksulluk AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu’nu da “etkiledi.” Orhan Miroğlu, milletvekili emekli maaşıyla geçinmekte zorlandığını söylemiş oldu.

Yeni Journal’dan Çınar Ayser Çınar’a konuşan AKP’li Miroğlu, “Orhan beyefendi, aslında Türkiye’nin temel gündemi ne seçim, ne ittifaklar ne Kürt sorunu…Şu an en büyük ve tek sorun maalesef iktisat. Sokakta kimi çevirip konuşsak daima tıpkı şeyi duyuyoruz; geçinemiyoruz! Türkiye bu ekonomik krizi nasıl çözecek?” sorusu üzerine, “dünya genelinde de pandemi niçiniyle önemli bir ekonomik kriz yaşandığını” belirtip şu sözleri kullandı:

“Ekonomist değilim lakin yaşananların da farkındayım. Her şeye karşın umutlu olmak lazım diyorum. Siyasi istikrarı önemsiyorum. Ben milletvekili emekli maaşıyla yaşayan biriyim. Doğrusunu isterseniz ben de yoksullaştığımı hissediyorum. En uygun yaptığım iş yazı yazmaktır. Hatta bu ortalar yazı yazsam meskenin iktisadına katkıda bulunabilir miyim diye de düşünüyorum. Zira ben de şu an meslek olarak işsizim. Siyaset bir meslek değil zira yapılır ve biter. Bu niçinle kendimi işsiz bir müellif olarak tanımlıyorum. her neyse ki her şeye karşın kitaplarım kitapçı vitrinlerinde yer almaya devam ediyor”

Milletvekili emekli aylıkları 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı’nın 2021 Yılı Bütçe Teklifi’yle ek ödeme hariç yaklaşık 15 bin 800 liraya (yaklaşık 5 buçuk minimum fiyat değerinde) yükseltilmişti.

* Orhan Miroğlu