Akaryakıt krizinde enteresan olay: Akaryakıt taşıyor diye tankerin peşine düştüler lakin…

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Akaryakıt kriziyle boğuşan Birleşik Krallık’ta (BK) bir küme şoför, akaryakıt taşıdığını sanıp bir tankerin peşine takıldı. Lakin tankerde akaryakıt değil 44 ton harç vardı.

Johnny Anderson isimli şoför, perşembe günü Wolverhampton’dan Northamptonshire’daki bir inşaata gidiyordu.

“İlk başta anlamadım ancak daha sonra çift şeritli yolda kimsenin beni geçmediğini fark ettim” diyen Anderson, şu biçimde konuştu:

ondan sonrasında ardımda yaklaşık 20 aracın dizildiğini gördüm. İnşaat alanına giden yola döndüğümde bütün bu araçlar benimle sola kıvrıldı.

Anderson biraz daha gitmesinin akabinde inşaatın girişinde durmasıyla araçların kornaya bastığını kaydetti.

Independent Türkçe’nin aktardığına bakılırsa, tankerden bir şey düştüğünü zannedip inen şoför, ardındaki uzun araba kuyruğunu gördü:

“İlk sıradaki adam camını indirip bana hangi akaryakıt istasyonuna gideceğimi sordu. Benzinciye gitmeyeceğimi söylemiş olduğimde de bana ‘niçin?’ sorusunu yöneltti. Ben ‘Benzin taşımıyorum’ deyince ‘Durup bize akaryakıt tankeri olmadığını söyleyebilirdin’ karşılığını verdi.”

Anderson, bu karşılığa inanamadığını ve “Ciddi olamazsın” söylemiş olduğini aktardı.

AKARYAKIT KRİZİ

BK’nin Brexit’le Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasının akabinde başka AB ülkelerinden sürücü olarak çalışmaya gelenlerin sayısı azalmıştı. Bu durum, Kovid-19 pandemisinin yarattığı ekonomik krizle birleşince önemli bir yakıt tedarik sorunu yaşanmasına niye olmuştu.

Ülkede istasyonlar önünde uzun kuyruklar oluşurken birtakım yerlerde akaryakıt bitmişti.

Ülkede yapılan bir araştırmaya nazaran akaryakıt istasyonlarının en az yüzde 26’sında ne akaryakıt ne de dizel bulunuyor.

BK hükümeti, sorunun tahlili için silahlı kuvvetler işçisinin pazartesiden itibaren akaryakıt istasyonlarına akaryakıt taşımaya başlayacağını duyurdu.

Ayrıyeten, 300 kadar yabancı akaryakıt tankeri şoförü de mart sonuna kadar ülkede çalışmak üzere hayli kısa müddette nazaranve başlayacak.