Aile Bakanı Derya Yanık ve Bilal Erdoğan tıpkı idare şurasında

semaver

Active member
Aile Bakanı Derya Yanık ve Bilal Erdoğan tıpkı idare şurasında Darülaceze Yönetim Meclisi üyeleri Hasan Şahin ve Namık Ayhan tarafınca 180 bin lira mal varlığı ile Darülaceze Şefkat Vakfı kuruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Resmi Gazete’de yayımlanan sonucuna nazaran vakfın mal varlığı 180 bin lira olarak belirlendi.

Vakfın hedefi, “bakım, eğitim, sıhhat ve gibisi konularda yardıma muhtaç insanların gereksinimlerini karşılamak ve başta Darülaceze Kurumu olmak üzere tüm kişi ve kuruluşlara gereken takviyesi sağlamak” olarak belirlendi.

Vakfın, idare heyeti üyeleri ise dikkat çekti. Buna bakılırsa şurada, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve Hamza Cebeci ile vakfeden bireyler olan Şahin ve Ayhan bulunuyor.

KİMİ İSİMLER YOK

Vakfın sona ermesi durumunda kalan mal ve hakların devredileceği kurum olarak Darülaceze Başkanlığı seçildi.

Vakfın idare konseyinde yer alan Yanık ve Erdoğan dahil beş kişinin tamamı, beraberinde Darülaceze Başkanlığı’nı yöneten Darülaceze Yönetim Meclisi’nde bakılırsav yapıyor. Yönetim Meclisi’nin başkanlığını ise Yanık yürütüyor.

Öte yandan, Yönetim Meclisi’nde bulunan isimlerin tamamının vakıf idaresinde bulunmaması dikkat çekti. Yönetim Meclisi üyeliği yapan Şerif Esendemir, Tayyip Yaşar, Osmanlı padişahı II. Abdülhamid’in dördüncü nesilden torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Erenköy Cemaati’nin başkanı Osman Nuri Topbaş’ın oğlu Abdurrahman Topbaş ve AKP’den İstanbul milletvekilliği için aday adayı olan Fuat Kulaçoğlu, kelam konusu vakfın idaresinde yer almadı.