Adrien Brody: Jack Nicholson, Irak’ın işgalini protesto için Oscar’ı boykot etmemi istedi

Suzan

New member
Amerikalı ünlü aktör Adrien Brody, 2003’te Jack Nicholson’ın kendisinden Oscar Ödülleri’ni boykot etmesini istediğini söylemiş oldu. Adrien Brody, direktör koltuğunda Roman Polanski’nin oturduğu sinemadaki performansıyla o yıl En Uygun Erkek Oyuncu Oscar Ödülü’ne layık görülmüştü. 48 yaşındaki aktör yaklaşık 20 yıl evvel bu başarısıyla bu mükafatı kazanan en genç oyuncu unvanını kazanmıştı.

Sunday Times’a verdiği röportajda Adrien Brody, Jack Nicholson’ın o periyot ABD’nin Irak’ı işgaline reaksiyon olarak tüm adaylardan merasime katılmamalarını istediğini deklare etti. Akademi Mükafatları o yıl ABD’nin Irak’ı işgal etmesinden yalnızca 4 gün daha sonra, 23 Mart’ta yapılmıştı.

Adrien Brody’nin aktardığına bakılırsa törendilk evvel En Düzgün Erkek Oyuncu kolunda aday tüm oyuncular verilecek yansıyı tartışmak üzere Jack Nicholson’ın meskenine davet edilmiş. Jack Nicholson tüm adayların dayanışma göstermesini ve merasimi bir arada boykot etmeyi önermiş.
Fakat Adrien Brody “Sizi bilmem lakin ben gidiyorum. Bir biçimde kendimi göstermem gerekiyor. Ebeveynlerim gelecek. Bu epeyce sık gerçekleşen bir şey değil. Hepinizin kazandığını biliyorum. Katılmayabilirsiniz. Fakat ben yapamam” kelamlarıyla merasime katılacağını belirtmiş. O yıl aday gösterilen 5 aktör de merasimde uzunluk göstermişti.