Adele hayranlarını üzdü: “Artık dinlemem”

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Sıkı takipçim hatırlar, bir daha kapanma olabilir, karantina günleri kapıda dedim durdum. Büyük yanılmışım, korona sayıları 200 binlerde, mevt sayılar 150-200 içinde olunca, demiştim ki “ciddi önlemler gelecektir”. Yok canım, nerede! Bu hafta yapılan bir açıklamayla, artık İngiltere’de maske takmak mecburi değil, konuttan çalışmak da zarurî değil dendi. Benim kadar kaygılı bir kişi daha var, o da Londra Belediye Lideri Sadiq Khan, “Aman ne olur maske takmayı bırakmayın, kendinizi ve etrafınızı koruyun” diye yırtınıyor adam.

Nereye varacak kovid için verilen savaş, goreceğiz; baştan beri sürü bağışıklığı diyen, herkes hastalanırsa virüs zayıflar diyen, önlem almakta geciken ve sıhhat sistemini önemli tehlikeye atan lider Boris Johnson’a şunu dediler sonunda, “Allah’ını seviyorsan, git”…

PARLAMENTOYU ÇÖKERTEN KONUŞMA

Üç gün evvel parlamentoda bir konuşma yapan muhafazakar parti vekillerinden, eski kabine bakanı David Davis, Başbakan’ın yüzüne karşı söylemiş oldu bu cümleyi. “In the name of god, go” dedi, ben “Allah’ını seviyorsan git” diye çeviri etmeyi uygun buldum, “Bak Allah ismi verdim/Allah ismine, git” de denebilir. Boris Johnson’a oy verdiğini ve yanlışlı adımlarında bile desteklediğini, kızgın seçmenlere karşı savunmak için aylarını harcadığını anlatan vekil Davis, konuşmasını bitirirken, “Liderimden sorumluluklarını omuzlamasını beklerdim. Lakin bunu yapmadı, orada fazla oturdun, İlah ismine, git” dedi.

Bu değerli kelam aslında 1600’lerde hayatış siyasetçi Oliver Cromwell’e ilişkin.

Lakin bu kelam 82 yıl evvel de Avam Kamarası’nda kullanılmış ve o periyot parlamento değişimine sebep olmuş. Periyodun başbakanı Neville Chamberlain’e karşı söylenmiş. Leo Amery, Chamberlain’e “Ayrıl diyorum, artık seninle işimiz bitsin, İlah ismine, git” demiş… Chamberlain bu kelama içerleyip mi gitti bilemem fakat kısa mühlet daha sonra ayrılmış ve Churchill lider olmuş.

Yepyeni kelamı biraz değiştirse de düne kadar Johnson’ı desteklediğini söyleyen David Davis, Oliver Cromwell’e gönderme yaparak başbakana acayip yüklenmiş oldu.

Pekala ne oldu, Boris bir daha kelam aldı, yaptığım söylemiş olduğim her şeyin ardındayım dedi, haberi olmadan verilen bir partiye katıldığı için yeniden özür diledi.

Siyasetin magazin ve ünlüler dünyasından daha eğlenceli ve heyecanlı olduğu kesin, takibe devam.

MAGAZİNDEN KOPMAYALIM AMA!

Boris Johnson, kraliyet ailesi ve Beckham’lar kadar konuşulan bir isim de Adele burada.

O büyük kilo kaybından daha sonra hudut sisteminin da zayıfladığını düşündüğüm Adele, Las Vegas’ta vereceği konser öncesi Instagram hesabından bir açıklama yaptı büyük bir hüzünle, teknik sebepler ve kovidden ötürü ertelendiğini söylemiş oldu. Olağanda 21 Ocak’tan Nisan’a kadar her hafta sonu Caesar’s Palace’da The Colosseum’da sahneye çıkacaktı.

Konsere iki gün kala bu açıklamayı yapması acayip değil mi, üstelik bilet satış sitelerinde yeni tarih belirtilmiyor. Biletler mi satılmadı sanki diye düşünmeyin sakın, alakası yok. Las Vegas’ı düzgün bilirim, dünyanın en çok turist alan yerlerinden biridir ve en dandik en saçma sapan gösteriler bile doludur, Adele üzere bir isim için “bilet satmadı” lafı edilemez elbette. Aylar önce Celine Dion, hatta yıl evvelinde Michael Jackson gösterisine bilet almışlığım var, ikisine de hayran değilim üstelik. Vegas’a gidince, dünya starlarını izlemek talihi oluyor, kimse de kaçırmıyor. Son dakika biletlerin satıldığı yerler var lakin risk olağan, korsan bilet satanlar da var.

Bir de Adele üzere, epeyce sevilen, albümleri milyonlarca satan ve milyonlarca hayranı olan bir müzikçi için, özel olarak Vegas’a gidenler olmuştur. Büyük hayal kırıklığı natürel, Adele için yapıldıysa tatil planı…

Gazetelerde hayal kırıklığı yaşayan ve an prestijiyle Las Vegas’ta bulunan Adele fanatikleriyle yapılan röportajlar var, “artık dinlemem” diyen de var “benim için artık Adele diye biri yok” diyen de.

İngilizler için sorun yok, Temmuz’un birinci iki günü Londra konserleri var aslına bakarsanız Adele’nin, sarfiyat paşa paşa izlerler. Artık Temmuz’da da “Yetiştiremedik” demezler herbiçimde…

Ben ne yaparım, Temmuz’da denizde olurum, Ege’de, Adele falan dinlemem Sezen varken, kalbim Ege’de kaldı der dururum, zulada birkaç şişe yakut olur, yer gök kırmızıdır kesinlikle…

Elif Aktuğ