Abdülhamit Gül'den yargıya çağrı! AYM kararları bağlayıcıdır!

celikci

New member
Abdülhamit Gül'den yargıya çağrı! AYM kararları bağlayıcıdır!
Eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ve cezaevine gönderilmesinin ardından Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı 2 hak ihlali başvurusu da kabul edilmişti. Hak ihlaline uğradığını belirten Enis Berberoğlu, dosyasını inceleyen Anayasa Mahkemesi Enis Berberoğlu'nu haklı bulmuştu. Konu hakkında konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararını değerlendirdi. "ANAYASA MAHKEMESİ'NİN HER KARARINA KATILMIYORUM"Anayasa Mahkemesi'nin verdiği her karara katılmadığını ancak bu durumun kararı uygulamaya mani olmadığını belirten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, kararın bağlayıcı olduğunu belirtti. Gül, AYM kararlarına uyulmasının hukukun gereği olduğunu ifade etti. SÜLEYMAN SOYLU'NUN ANNESİNE HAKARET DAVASI!Günlerdir sosyal medyadan binlerce kişi tarafından tepki gösterilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesine yapılan hakaretle ilgili konuşan Bakan Gül, “Hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. HAK ETTİĞİ CEZAYI BULACAK!Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, şu ifadeleri kullandı, "Bu uygulanmayacak anlamına gelmez. Kararlar uygulanmak için vardır. Hukuk devletinde de kurallar, hukukun emrettiği hükümler geçerlidir. AYM’nin kararları çerçevesinde olması gereken budur, kararların da uygulanması gerekir. Adaletin gözü bağlıdır. Kimsenin o gözün açılmasına izin vermemesi lazım. Hak neyse, hukuk neyse onun yerine getirilmesi hukukun gereğidir. (Bakan Soylu’nun annesine yönelik hakaret içerikli paylaşım) Kadınların onuru her şeyin üstünde. Anneler başımızın tacı. İçişleri Bakanımızın validelerine yapılan insanlık dışı saldırıyı, ifadeleri lanetliyorum. Alçak ifadeleri kullanan kişinin de hukuk önünde hak ettiği cezayı bulacağına inanıyorum. Bu konuda yasalarla ilgili ihtiyaçlar olduğu takdirde değerlendirmeler elbette yapılır."

ALINTIDIR