ABD’nin Ankara Büyükelçisi’nin meskeninde Türk fotoğrafçının yapıtlarına yer verildi

Suzan

New member
Hürriyet’ten İstek Özel’in haberine bakılırsa, ABD’nin Ankara Büyükelçisi’nin eşi, meskeninin duvarlarını Türk fotoğrafçının yapıtlarıyla süsledi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake’in eşi Cheryl Flake, konutundaki boş duvarları Türk fotoğrafçı olan Cuma Çevik’e ilişkin 21 fotoğraf ile donattı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake’in eşi Cheryl Flake’in meskeninde yer alan Cuma Çevik’e ilişkin fotoğtaf

Cheryl Flake yapıtlarda yer alan yılkı atlarının yer aldığı fotoğraflardan fazlaca etkilendiğini söz etti.

Büyükelçinin eşi “Koşan atlar ve gün batımı bize doğup büyüdüğümüz Arizona’yı hatırlattı” diye devam etti.

ABD Ankara Büyükelçisi yaklaşık 2 ay evvel vazifeye başladı. Büyükelçinin eşi Cheryle Flake, internette karşılaştığı karelerden etkilenerek meskenine Cuma Çevik’in fotoğraflarını yerleştirdi.

Cuma Çevik’in fotoğrafları yabancı misyon temsilcileri ve Türkiye’den değerli isimlerin katıldığı bir resepsiyonla tanıtıldı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake’in eşi Cheryl Flake’in konutundaki fotoğraf

Büyükelçi ve eşi meskenlerinde fotoğraflarına yer veren fotoğrafçı Cuma Çevik ve eşi Merve çelik ile bir arada gezdi.

Fotoğrafçının yapıtlarının kıssasını detaylarıyla büyükelçiye ve eşine anlattığı belirtildi.

“ARİZONA’YI HATIRLATTI”

ABD Ankara Büyükelçisi’nin eşi Cheryl Flake yaptığı açıklamada şunları söylemiş oldu:

“Cuma Çevik’in koşan atları ve gün batımını gösteren yapıtları bize doğup büyüdüğümüz Arizona’yı hatırlattı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ‘Büyükelçiliklerde Sanat’ programı kapsamında, büyükelçiliklerde sanat yapıtlarını sergileyebiliyoruz. Bu sanat yapıtlarının rezidanslara getirilmesi uzun mühlet alabiliyor. Biz de yapıtları beklerken görünüm fotoğrafları çeken bir Türk fotoğraf sanatkarı arayışına girdik. Cuma Çevik’in ismiyle karşılaştık. Fotoğrafları bize hitap etti. Rezidansta kullanıp kullanamayacağımızı sorduk. O da büyük nezaketle kabul etti. Düzenlediğimiz aktiflikle onun etkileyici yeteneğini paylaşmak istedik. 2019 yılından bu yana Londra’da yaşayan Cuma Çevik ise “Şaşırdım, sürpriz oldu. Kendilerine 50 fotoğraf gönderdim, 21 fotoğrafı seçip baskılarını aldılar. Benim için hoş bir duygu”