7 Haziran 2021 okula gitmek zorunlu mu? Yüz yüze eğitimde devam zorunluluğu var mı?

celikci

New member
7 Haziran 2021 okula gitmek zorunlu mu? Yüz yüze eğitimde devam zorunluluğu var mı?
MEB son dakika açıklaması dün akşam yapıldı ve 7 Haziran 2021 tarihinden itibaren tüm kademelerde okulların açılacağı duyuruldu. Öğrenciler ise yaz aylarının gelmesi ile birlikte okullara devam zorunluluğu olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki 7 Haziran 2021 okula gitmek zorunlu mu? Yüz yüze Eğitimde devam zorunluluğu var mı? 7 Haziran'da okula gitmek zorunlu mu?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrasında alınan kararlara göre 1 Haziran Salı gününden itibaren Türkiye genelinde bütün ilkokul ve okul bünyesindeki ana sınıflarda haftada iki gün yüz yüze eğitim başladı. Okul öncesi kurumlar ve özel eğitim kurumları için ise mevcut durumun devam etmesine karar verildi. 7 Haziran tarihinden itibaren ise tüm ortaokul ve liselerde eğitim öğretim başlıyor. Yüz yüze eğitim de devam zorunluluğu var mı?7 Haziran Pazartesi gününden itibaren tüm ortaokul ve liselerde haftada iki gün yüz yüze eğitim başlayacak. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde ise 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak eğitim devam edecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada okullarda yüz yüze eğitimin isteğe bağlı olduğunu isteyen öğrencilerin yüz yüze eğitime katılabileceğini söyledi. Yani 7 Haziran’dan itibaren yüz yüze eğitim de devam zorunluluğu bulunmuyor.

ALINTIDIR