5 kentte eğitime orta verildi

semaver

Active member
5 kentte eğitime orta verildi Yurt genelinde tesirli olan olumsuz hava koşulları, ağır kar yağışı niçiniyle 5 vilayette eğitime orta verildi.

YOZGAT

Yozgat Valiliği’nden yapılan açıklamada, ‘İlimizde tesirli olması beklenen kar yağışının oluşturacağı olumsuz şartlar ve mümkün buzlanma tehlikesi niçiniyle 11 Mart Cuma günü ilimiz genelinde eğitim-öğretime bir gün müddetle orta verilmiştir’ denildi.

Açıklamada ayrıyeten, engelli, gebe ve 60 yaş üstü kamu çalışanlarının idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

HAKKARİ

Hakkari’de tesirli olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, ağır kar yağışı niçiniyle 11 Mart Cuma günü Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde okulların tamamında eğitim öğretime 1 gün mühletle orta verildiği açıklandı. Açıklamada, kamu kurumlarındaki engelli ve gebe işçinin de tıpkı gün idari müsaadeli sayılacağı bildirildi.

SAMSUN

Samsun’da vilayet genelinde kar yağışı ve buzlanma niçiniyle eğitim öğretime bir gün orta verildi.

Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vilayet genelinde olumsuz hava şartlarının tesirli olduğu açıklandı.

MUŞ

Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava şartlarının tesirli olduğu açıklandı.

Vatandaşların sis, çiğ ve don olayına karşı uyarıldığı açıklamada, Vilayet Yönetimi Kanunu’nun ilgili unsuru yeterince bugün vilayet genelinde, eğitime orta verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurumlarındaki engelli ile gebe işçinin idari müsaadeli sayılacağı da kaydedildi.

IĞDIR

Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede dün tesirli olan kar yağışı niçiniyle yüksek bölümlü bölgelerde yolların ulaşıma kapandığı, ayrıyeten buzlanma yaşandığı açıklandı.

Açıklamada, bu niçinlerle Aşağı Civanlı, Üst Civanlı, Osmanköy, Sarıbulak, Abbasgöl ve Katırlı köylerinde eğitime bugün orta verildiği kaydedildi.