5 bin 280 personelle dev operasyon! Adım adım terörist arıyorlar

celikci

New member
5 bin 280 personelle dev operasyon! Adım adım terörist arıyorlar
Terör örgütü ile mücadele kapsamında son yılların en geniş kapsamlı operasyonu düzenleniyor. İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan yazılı açıklamada, “Irak’ın kuzeyinde yapılan ‘Pençe-Şimşek’ ve ‘Pençe-Yıldırım’ operasyonları ile eş zamanlı ve koordineli olarak yurt içinde de terör örgütü PKK’yı ülke gündeminden tamamen çıkarmak, teröristlerin sözde barınma alanları arası geçişlerini engellemek ve etkisiz hale getirmek amacıyla Şırnak’ta ‘Eren-13 Cudi-Besta’, Hakkari’de ise ‘Eren-14 Kazan-Oğul’ operasyonları başlatıldı” ifadeleri kullanıldı. 352 OPERASYONEL TİM ADIM ADIM İLERLİYOR!Yapılan açıklamaya göre operasyonlar Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı yönetiminde ve idaresinde gerçekleşiyor. Eren-13 Cudi-Besta ve Eren-14 Kazan-Oğul operasyonlarında jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucusu timlerinden oluşan 5 bin 280 personel (352 operasyonel tim) görev aldı. 22 TERÖRİST ETKİSİZ, 75 İŞBİRLİKÇİ YAKALANDITerör örgütü PKK’yı Türkiye’den çıkartmak için yurt içinde 11 Ocak’ta operasyon başlatıldı. Eren ismi verilen operasyonlar kapsamında bugüne kadar 22 terörist etkisiz hale getirildi. 75 işbirlikçi yakalandı; 666 mağara, sığınak ve depo imha edilirken, çok sayıda silah ile mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. ‘Eren’ operasyonlarının halkın desteği ile inançlı ve kararlı sürdürüleceği bildirildi.

ALINTIDIR