40 gün ağır bakımda kaldı, koronavirüsü 50’nci yaş gününde yendi

erkan_623

New member
İstanbul’da yaşayan 4 çocuk annesi Zeynep Karabulut, yaklaşık 2 ay evvel korona virüse yakalandı. Meskende tedavi süreci daha sonrasında teneffüs ezası çekmeye başlayan Karabulut, Adatıp İstanbul Hastanesi’ne başvurarak burada tedavi altına alındı. Birinci 4 gün covid servisinde tedavi goren ancak teneffüs yetmezliği artınca ağır bakım servisine alınan Karabulut, burada 40 gün boyunca tedavi gördü. Tedavi daha sonrasında ise Zeynep Karabulut, 50’nci yaş gününde hayata bir daha tutundu. Bir buçuk ay süren ömür uğraşı daha sonrasında tedavisinin tamamlandığını ve meskenine gidebileceğini tabipler, doğum gününde pasta keserek söylemiş oldu. Doğum günü sürprizinin yanı sıra tedavisinin bittiğini öğrenen Karabulut, bu doğum gününde hayatının en manalı ikramını aldığını söylemiş oldu.

ÖMÜR GAYRETİNİ BİR AN BİLE BIRAKMADI

Ağır bakımda gerçekleştirilen tedavi süreci ile ilgili Genel Ağır Bakım Sorumlusu Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Aytaç Gündüz, “Hastamız ağır bakım servisimize aktarıldığında fazlaca önemli teneffüs yetmezliği çekiyordu. Korona virüs semptomlarının yanı sıra idrar yolu enfeksiyonu da vardı ve bu bedenini daha güçsüz hale getirmişti. Zeynep Hanım’a kapsamlı bir tedavi uyguladık ve mekanik ventilatör ile teneffüs dayanağı sağladık. Ömür gayretini bir an bile bırakmayan hastamız, 40 günün sonunda ağır bakım servisinden çıkartılarak, yatan hasta servisine alındı” dedi.

DİYABET VE TANSİYON ÇOK KIYMETLİ

Zeynep Karabulut’un tedavi süreciyle yakından ilgilenen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Leyla Yılmaz Aydın, “Hastamız, korona virüse yakalandığında birinci hafta şikayetleri hafifçeken daha sonra teneffüs sorunu artış göstermiş. Bu, korona virüslü hastalarda beklediğimiz bir durumdur. Hastamızın hem de diyabet ve tansiyon hastası olması hastalığın ağır seyretmesinde değerli bir faktör oldu. Bunun yanı sıra hastamız aşılarını tamamlayamadan hastalığa yakalanmış. Tek doz aşılıydı ancak iki doz aşısı olsaydı tahminen hiç ağır bakım tedavisine de gereksinim duymadan ya da daha kısa müddet ağır bakım yatışı ile hastalığı atlatabilirdi” diye konuştu.

TEDAVİSİ TAMAMLANAN HASTAMIZ BUGÜN TABURCU OLACAK

Korona virüs tedavi süreci tamamlanan Zeynep Karabulut’un genel durumunun pek düzgün olduğunu belirten Aydın, “Hastamız ağır bakımdaki tedavisi daha sonrasında yatan hasta servisimize alındı ve bir hafta mühletince tedavisine serviste devam edildi. Tedavisi tamamlanan hastamız bugün taburcu olacak ve meskenine, çocuklarına kavuşacak. Bu hoş haberi kendisine küçük bir doğum günü sürprizi yaparak vermek istedik. 50’nci yaş gününde hayata bir daha tutunan hastamıza sağlıklı, uzun bir ömür dileriz” formunda konuştu.

ÖMÜR UĞRAŞI VERMEK HAYATIMIN EN BÜYÜK İMTİHANIYDI

Tedavisini gerçekleştiren hekimler ve hemşirelerin kendisi için hazırladığı doğum günü sürprizinde taburcu olacağını öğrenen Zeynep Karabulut, “Korona virüse yakalandığım andan itibaren ömrümün en güç günlerini geçirdim. 4 evladım var ve 2 ay boyunca onlardan uzak kalarak, hayat gayreti vermek ömrümün en büyük imtihanıydı. Umudumu hiç kaybetmedim, hekimlerime ve iyileşeceğime olan inancım tamdı ve hayata sıkı sıkıya tutunmayı başardım. hayatımın en manalı ikramını bana kazandıran bedelli hekimlerime, ilgilerini üzerimden hiç eksik etmeyen hemşirelere ve bu şiddetli süreçte canla başla gayret eden tüm sıhhat çalışanlarına fazlaca teşekkür ederim” sözlerini kullandı.

KAYNAK: İHA