4 yıl ziyaret edince yasaklandı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Adie Timmermans, Anvers Hayvanat Bahçesi’ndeki Chita isimli şempanzeyi 4 yıldır her hafta ziyaret ediyordu.

38 yaşındaki şempanzeyle “özel bir ilişkileri” olduğunu söyleyen Timmermans, Chita’yla her buluştuğunda ikili tellerin ve camın gerisinden birbirlerine öpücük gönderiyor ve el sallıyordu.

Lakin hayvanat bahçesi yetkilileri bayanın ziyaretlerini bundan daha sonra yasaklama sonucu aldı. Yetkililer, şempanzenin başka primatlarla toplumsallaşması gerektiğini, beşerlerle uzun periyodik etkileşimin şempanzenin kendi kümesiyle bağlantı kurmasında sorun yarattığını söylemiş oldu.

Independent Türkçe’nin haberine göre Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada, “Chita ziyaretçilerle fazlaca meşgul olduğunda, öteki şempanzeler onu dışlamaya ve kümenin bir modülü olarak görmemeye başlıyor. daha sonra ziyaret saatleri haricinde yalnız başına oturmak zorunda kalıyor” dendi.

Öte yandan Timmermans, hayvanat bahçesi yetkililerinin sonucunın adil olmadığını savunarak “Ben bu hayvanı seviyorum, o da beni seviyor. Öbür hiç bir şeyim yok. niye bunu elimden almak istiyorlar?” diyerek sitem etti.

30 yıl evvel hayvanat bahçesine gelen Chita’nınsa karara ne reaksiyon verdiğine dair bir bilgi paylaşılmadı.