4 özelleştirme ihalesinin kararına onay

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Sümer Holding AŞ’ye ilişkin Malatya’nın Hekimhan ilçesindeki “Karakuz Demir Madeni Sahası” için gerçekleştirilen ihale kararı onaylandı.

Buna bakılırsa, Özelleştirme Yönetimi Başkanlığı (ÖİB) İhale Komitesince, özelleştirme kapsam ve programında bulunan ruhsat hukuku Sümer Holding AŞ’ye ilişkin Malatya’nın Hekimhan ilçesindeki 7 bin 377 hektar, işletme müsaade alanı 83,58 hektar olan “Karakuz Demir Madeni Sahası” için gerçekleştirilen ihale kararı, işletme hakkının 346 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren D Minarel ve Madencilik AŞ’ye tanınması kararlaştırıldı.

D Minarel ve Madencilik AŞ’nin mukaveleyi imzalamaktan imtina etmesi yahut öbür yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının yönetim lehine irat kaydedilmesi ve ihalenin iptali uygun bulundu.

ÖİB İhale Komitesince, mülkiyeti Sümer Holding AŞ ismine kayıtlı Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki 22 bin 392 metrekare yüzölçümlü taşınmazın yapılan ihale kararı 62 milyon 200 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Haci Koyun’a satılması onaylandı.

Ayrıyeten, Kayapınar’da birebir metrekaredeki öbür taşınmazın da 62 milyon 300 bin lira karşılığı 5A Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Nakliyecilik Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ye satılmasına onay verildi.

Mülkiyeti Sümer Holding AŞ, Türkiye Elektrik İletim AŞ ve Elektrik Üretim AŞ ismine kayıtlı Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki 1000’er metrekare yüzölçümlü 4 taşınmazın bir bütün halinde, “satış” yoluyla özelleştirilmesi ihalesi kararında 17 milyon 100 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Hacı Abdullah Şenerler Besin Hayvancılık İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ye satışına onay çıktı.

Okumaya devam et...