300 TL’ye negatif garantisi

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Geçtiğimiz günlerde toplu alanlar ve seyahatlerde “negatif PCR testi” kaidesi getirildi. Aşı yaptırmayan vatandaşlar konser, tiyatro, sinema üzere etkinliklere katılmak ve uçak yahut otobüsle kentler ortası seyahat yapmak isterlerse PCR testi yaptırmak zorunda kalacak. Bunun üzerine biroldukca kişi negatif test almak için geçersiz PCR testi yapanların kapısını çalmaya başladı.

Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz, negatif PCR testi almak için Google üzerinden test yapan yerlerle bağlantıya geçti. Yılmaz’ın bağlantıya geçtiği bu şahıslar, 300 TL karşılığında negatif PCR testi sağlayacaklarını söylemiş oldu.

AKER Sağlık’ı arayan muhabirin diyaloğu şöyle oldu:

Muhabir: Yeterli günler PCR testi için rahatsız ettim. Fiyatı nedir?

Testi yapan: Merhabalar 250 TL PCR testlerimiz.

Muhabir: Bir şey rica edecektim.

Testi yapan: Buyurun

Muhabir: Cuma günü kent dışına çıkmam lazım ve negatif PCR testi lazım. Almam mümkün mü?

Testi yapan: Müspet olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?

Muhabir: Evet. Temaslıyım. Temaslı olduğum ve olumlu olan şahısla birebir belirtilerin hepsi bende de var.

Testi yapan: Nerede otuyorsunuz?

Muhabir: Esenler

Testi Yapan: Temaslısınız değil mi?

Muhabir: Evet, temaslıyım. Negatif test bulma durumum var mı?

Testi Yapan: O biçimde yardımcı olamıyoruz Hanımefendi.

“YARDIMCI OLURUM”

Muhabir telefon görüşmesinin akabinde bu sefer de birebir numaraya “Biraz evvel telefonda konuşmuştuk. Bana cuma gününe kadar acil negatif PCR testi lazım. Yardımcı olabilir misiniz? Fiyatı her neyse öderim lütfen” diye bir kısa ileti gönderdi. Bildiriden 2 dakika daha sonra öteki bir numaradan arandığını tabir eden muhabir, isminin Anıl olduğunu belirtiği şahısla yaptığı konuşma şu biçimde:

Muhabir: Cuma günü uçuşum var ve negatif PCR testine gereksinimim var. Olumlu biriyle temaslıyım ve arkadaşımda olan bütün belirtiler bende de var. Boğaz ağrısı ve burun akıntısı, halsizlik…

Anıl: Karı-koca tıpkı yatakta biri negatif başkası müspet. Siz üşütmüş de olabilirsiniz. Genelde olumlu diye aldıklarımızın hepsi müspet hadiseler olmuyor. Ben sizin de müspet olmadığınızı düşünüyorum.

Muhabir: Yalnız ben riske almak istemiyorum. Olumlu çıkma durumum da devasa yükseklikte.

Anıl: Şöyle yapalım, ben sizi kayıtsız çalışırım. O da şöyleki oluyor; testi alırız e-nabız’a işlemeden bakarım. Negatif misiniz, müspet misiniz? Şayet negatifseniz sizi direkt sisteme işleriz. Fakat pozitifseniz devam ederiz. Sistem dışı bir şey oluyor, ben bu mevzuda size yardımcı olurum.

“KAYITSIZ ÇALIŞACAĞIM”

Muhabir: Kendimi açıkçası riske de atmak istemiyorum, havalimanında rastgele bir külfet yaşar mıyım? Bir dert çıkartırlar mı?

Anıl: Hayır natürel ki. Zira sizden aldığım numuneyi kayıtsız çalışacağım. Yalnızca laboratuvarda sonuca bakacağım.

Muhabir: tekrar soruyorum bir problem yaşamam değil mi?

Anıl: Hayır biz bu durumlarla epey sık karşılaşıyoruz.

Muhabir: Daha evvel de bu biçimde yaptınız değil mi? Kendimi garantiye almak istiyorum.

Anıl: Evet, rastgele bir sorun de olmuyor.

Muhabir: Pekala nasıl yapalım, gelmem gerekiyor mu?

Anıl: Ben, mesajlaştığınız arkadaşımı size gönderirim. O sizden numuneyi alır laboratuara gdolayır. Sonuçlarla da ben ilgileniyorum. Yalnız biz Anadolu yakasındayız. Siz biraz uzakmışsınız. Sizden numuneyi almam lazım, olmasa da olur ancak biz bir daha de alalım. Sizin uçuş mu?

Muhabir: Evet uçuş. bu biçimde çarşamba günü numune için karşıya geçerim.

Anıl: Tamam.

“PROBLEM YAŞAMAZSINIZ”

Muhabir: Bakın bir daha diyorum, havalimanında badire yaşamayacağımın garantisini almak istiyorum.

Anıl: Yok sorun yaşamasınız. İsminiz neydi?

Muhabir: Çiğdem

Anıl: Çiğdem Hanım, Anıl ben de numaramı kaydedin. Mesajlaştığınız arkadaşla da paslaşın. Ne vakit buluşacaksanız?

Muhabir: Tamamdır ben dostunuzla bağlantıya geçeceğim. Birebir soruyu yeniden yine soruyorum farkındayım lakin artık ben müspet de olsam bir problem yaşamayacağım değil mi? Negatif testim elimde olacak kesin değil mi?

Anıl: Evet, olacak.

Muhabir: Pekala fiyatı ne kadar?

Anıl: Biz Avrupa yakasına 300 TL’ye yapıyoruz uçuşlar için. Zira uçuşlar için özel bir doküman çıkartıyoruz.

Muhabir: Fiyatınız da uygunmuş, güzel.

Anıl: Öbür firmalar 450 TL 500 TL’ye yapıyor. Sıkça uçuş yapıyorsunuz sanırım.

Muhabir: Evet. bir daha başa döndüm lakin düşünce yaşamayacağımın garantisini veriyorsunuz değil mi?

Anıl: Evet, bir düşünce olmayacak, halledeceğim. Çok konuşmayalım bence bu stil şeyleri fakat halledeceğim.