28 defa bıçakladı: Öldürmek istemedim

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Olay, 7 Haziran’da 1 No’lu Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. Eşinden boşanan 2 çocuk annesi Medine Seyis, 24 Şubat Ortaokulu’nun önünde yanına gelen Bülent Taşkın tarafınca 28 yerinden bıçaklandı. Seyis, okulun giriş kapısı önünde kanlar ortasında yere yığılırken, Taşkın ise kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Birinci müdahalesi olay yerinde yapılan Medine Seyis, kaldırıldığı hastanede hekimlerin tüm eforuna rağmen kurtarılamadı. Medine Seyis’in cenazesi, Fatih Sultan Mahallesi’nde toprağa verildi. olaydan daha sonra yakalanıp, gözaltına alınan Bülent Taşkın tutuklandı. Medine Seyis’in, kendisini rahatsız ettiği nedeni öne sürülerek Bülent Taşkın hakkında uzaklaştırma sonucu aldırdığı, hadiseden bir süre evvel de mühletin dolduğu ortaya çıktı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlanarak, Bülent Taşkın hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası istemiyle iddianame düzenledi. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, olaya ait yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Taşkın’ın, konutundan çıkıp, yaya olarak işe giden Medine Seyis’i takip ettiği belirlendi. İddianamede, Seyis’in olay sırasında kaçmaya çalıştığı, ‘beni öldürecek kurtarın’ diye bağırarak etraftan yardım istediğine de yer verildi.

‘BİRKAÇ SEFER BIÇAKLADIM, PİŞMANIM’

Son bıçak darbesini Medine Seyis’in kalbine vurduğu öne sürülen sanık Taşkın’ın iddianamedeki savunmasında “Uzaklaştırma sonucu bitince, karşılaştık. Yüzüme tükürdüğü için psikolojim bozuldu. Oğlu beni daha evvel dövmüştü. Oğlu ‘bir daha beni döver’ diye yanıma bıçak aldım. Yolda karşılaşınca tükürdü. ‘Şerefsiz’ diyerek hakaret etti. Peşinden koştum. Kaçarak okula girdi. Birkaç sefer bıçakladım. Öldürmek istemedim. Pişmanım” tabirleri yer aldı. (DHA)