24 yaşındaki tabip adayı ameliyatsız ilaçsız 8 ayda 50 kilo verdi

erkan_623

New member
Isparta’da tıp eğitimi goren 24 yaşındaki İsmail Uçar, uzun yıllar kilo sorunu yaşayınca devayı diyetisyene gitmekte buldu. Diyetisyen eşliğinde ölçümleri alınan Uçar, denetimli sağlıklı beslenme ve fizikî aktivite teklifleri verilerek takibe alındı. 8 aylık bir müddetçte 50 kilo vererek büyük bir muvaffakiyete imza atan genç adamın vücut kitle indeksi ise yüzde 48’den 32’ye kadar geriledi. Rastgele bir operasyon ve ilaç kullanmadan büsbütün doğal yollarla sekiz ayda 156 kilodan 106 kiloya kadar düşen İsmail Uçar,‘’ Kimse kilolu olmak zorunda değil. Beni hırslandıran asıl şey başta sıhhatim olmak üzere ileride yapacağım meslek oldu. Ben kalp damar cerrahı olmak istiyorum. Bu kısmında getirdiği fizikî şartlar benim için epey zorluydu” dedi.

8 AYDA 50 KİLO VERDİ

Süreç hakkında bilgi veren Diyetisyen Yasin Ayyıldız, “İsmail beyefendiyle yaklaşık 8 ay evvel yollarımız kesişti, kendisi bir doktor adayı tıp fakültesi son sınıf öğrencisi. birlikte sekiz ay üzere kısa bir müddetde 50 kilo kaybettik. İsmail Beyefendi derslerinde gösterdiği başarıyı ve azmi birebir biçimde beslenme ve antrenman programında da göstererek bu sürecin bizim için yorucu olmamasını ve süratli bir biçimde geçmesini sağladı’’ diye konuştu.

HIRSLANDIRAN ŞEY SIHHATİM VE MESLEĞİM OLDU

Öyküsünden bahseden ve sıhhati başta olmak üzere bilhassa mesleği için kilo verdiğini söyleyen İsmail Uçar, “Son sınıf tıp fakültesi öğrencisiyim. Diyetisyen Yasin hocamla birlikte 8 ay üzere kısa bir süre içerisinde gerçek beslenme ve idman programı ile 50 kilo verdim. Beni hırslandıran asıl şey başta sıhhatim olmak üzere ileride yapacağım meslek oldu. Ben kalp damar cerrahı olmak istiyorum. Bu kısmında getirdiği fizikî şartlar benim için epey zorluydu, örnek vermek gerekirse hastalarla ilgilenirken bilhassa ayakta durma konusunda epeyce zorluk çekiyordum” biçiminde konuştu.

BEĞENDİĞİM KIYAFETİ ALAMIYORDUM

Çok kilolu olmanın toplumsal ömrüne tesirini anlatan ve çektiği zorluklardan örnekler veren İsmail Uçar, “Sosyal hayatımda da zorluklar çektim. Bir alışveriş merkezine gittiğim vakit beğendiğim kıyafeti değil de üstüme olan kıyafeti almak zorunda kalıyordum, bu da benim psikolojimde epey büyük bir tesir yaratıyordu. beraberinde günlük ömrümde da epeyce meseleler çektim zira ömür kalitem fazlaca azdı, hareket kabiliyetimden, toplumsal ve özel hayatıma kadar epeyce düşünceler çektim. Kimse kilolu olmak zorunda değil, istediğiniz kilo ve sağlıklı yaşama azim ve sabır göstererek ulaşabilirsiniz’’ tabirlerini kullandı.

KAYNAK: İHA