2. dönem sınavları nasıl yapılacak? Sınavlar iptal mi edildi?

celikci

New member
2. dönem sınavları nasıl yapılacak? Sınavlar iptal mi edildi?
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ilkokul 4. sınıf ve ortaokul öğrencilerinin 2. dönem sınavları için nemli bilgilere yer verdi. İkinci dönemde sınavların nasıl yapılacağını merak eden öğrenciler sorularına yanıt buldu. MEB, 2020- 2021 eğitim-öğretim yılı 2. dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumunun öğrencilerin tercihine bırakılacağını bildirdi. Peki, 2. dönem sınavları nasıl yapılacak? 2. dönem sınavları iptal mi edildi? Detaylar haberimizde... Bakan Selçuk'tan AçıklamaKonuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul 4. sınıf ve ortaokul öğrencilerinin 2. dönem sınavları için yeni önerileri olduğunu söyleyen Selçuk, 'Önceliğimiz, sağlığınız. Her durumda yanınızda ve sizinleyiz ama şimdi bir Ziya öğretmenim biz de daha çok kitap okuyacağız sözü alırım' dedi. MEB'den AçıklamaMilli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ise 2021-2021 eğitim-öğretim yılı ikici dönem derslerinin ölçme ve değerlendirme işlemlerinin salgın kapsamında yeniden düzenlendiği bilgisine yer verildi. İlkokul 1,2 ve 3'üncü Sınıf Sınavları Ne Zaman?MEB, ilkokul 1,2 ve 3'üncü sınıflarda sınav uygulaması bulunmadığını, öğrencilerin birinci dönemde olduğu gibi yine yüz yüze eğitim, canlı ders veya TRT EBA televizyonundaki yayınları takip ve derse olan olan ilgilerine göre kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerini destekleyecek şekilde öğretmenleri tarafından değerlendirileceği belirtildi. 4'üncü Sınıf ve Ortaokul Öğrencilerine Sınav Var Mı?İlkokul 4. sınıf ve ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim-öğretim yılı 2. dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumunun ise öğrencilerin tercihine bırakıldığı açıklandı. İkinci dönem sınav notu olmayan öğrenciler için, ikinci dönem sınavlarına katılıp katılmama hususunda öğrencilere tercih hakkı sunulacağı ve isteyen öğrencilere sınav yapılacağı belirtildi.

ALINTIDIR