17 yıldır bebek sahibi olmak istiyordu! Kanser ve gebe olduğunu birebir gün öğrendi

erkan_623

New member
Trabzon’da göğüs kanseri tanısı konulduğu gün 17 yıllık hasreti olan hamileliğini de öğrenen Bakiye Karacelep, rahatsızlığına yönelik başarılı bir operasyon geçirdi.bir süre evvel tesadüfen yaptırdığı radyolojik incelemeler kararı göğsünde kitle tespit edilen 41 yaşındaki Karacelep, tedavi için Medicalpark Karadeniz Hastanesinde genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Serdar Türkyılmaz’a başvurdu. Türkyılmaz tarafınca yapılan ileri tetkik ve radyolojik incelemelerin akabinde göğüs kanseri tanısı konulan Karacelep, biyopsi kararınun çıktığı gün gittiği bayan hastalıkları ve doğum uzmanından 6 haftalık gebe olduğu muştusunu aldı.

BU GERÇEK Mİ?

Bakiye Karacelep, AA muhabirine, 17 yıllık evliliğinde bebek sahibi olmak için farklı merkezlerde 3 sefer aşılama, 4 kez da tüp bebek tedavisi görmelerine karşın başarılı olamadıklarını söylemiş oldu. Göğsündeki kitleyi tesadüfen öğrendiğini belirten Karacelep, “Şaşırdım, ne yapacağımı bilemedim ve Serdar hocamı tavsiye ettiler, ona geldim. Biyopsi aldılar, 10 gün üzerine çıktı ve biyopsi kararınun çıktığı gün 6 haftalık gebe olduğumu da öğrendim. Ona da şaşırdım. Ne hamileliğim ne hastalığım aklıma bile gelmezdi. hiç birine inanamadım.” tabirini kullandı. Karacelep, 17 yıllık mucizelerinin memnunluğunu yaşayamadıklarını lisana getirerek, “Bu kadar uğraşmamıza karşın memnunluğu yaşayamadık. Ameliyat olmama karşın çok şükür bir zahmetim yok. Şu an 9 haftalık gebeyim, ‘Bu gerçek mi?’ diye inanamıyorum.” diye konuştu.

RASTGELE BİR DÜŞÜNCE YOK

Genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Serdar Türkyılmaz da anne ve bebeği kurtarabilecek en uygun tedaviyi kısa müddette belirlediklerini kaydetti. Kitleden kurtulmak için operasyona karar verdiklerini aktaran Türkyılmaz, şöyleki devam etti: “Dedik ki süratli bir biçimde en azından kitleden kurtulalım. Birinci üç ayı bu biçimdece atlatalım, ikinci üç ayda da kemoterapi veririz, doğuma ulaştıktan daha sonra da başka tedavilerini yaparız. Bu ayın başında birinci basamağını yaptık. Ameliyatı gerçekleşti. Bugün de patoloji kararınu aldık. O da çok düzgün çıktı. Rastgele bir yerinde dert yok.”

HEM BEBEĞİ HEM ANNEYİ KORUMAK DEĞERLİ

Prof. Dr. Türkyılmaz, şu ana kadar bir kasvet bulunmadığını belirterek, “İyi gidiyoruz. Sonuçta Bakiye bayanı güzelleştirmiş, bebeğini de kucağına vermiş olacağız diye umuyoruz ve bunun için de çaba ediyoruz.” dedi. Hamileliğin uzun bir müddetç olduğuna dikkati çeken Türkyılmaz, kelamlarını şu biçimde tamamladı: “Bu süreçte kanserle karşı karşıya kalabiliriz. İlla göğüs kanseri bulunmasına gerek yok, farklı kanserlerle de karşılaşabiliyoruz. Bu, gebeliğin sonlandırılması manasına gelmiyor. Uygun tedavi ile hem bebek korunabilir birebir vakitte anne hastalıktan kurtulabilir. Bunun için bir grup çalışması gerekiyor. Hem bebeği birebir vakitte anneyi müdafaanız kıymetli.”

KAYNAK: AA