17 Şubat 2021 kar tatili olan iller hangileri? 16 ilde yüz yüze eğitime ara verildi

celikci

New member
17 Şubat 2021 kar tatili olan iller hangileri? 16 ilde yüz yüze eğitime ara verildi
Üs üste yapılan uyarıların ardından etkili olan ve ülke genelinde etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle bazı illerde yüz yüze eğitime ara verildi. Bilindiği gibi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir uzaktan devam eden eğitimde köy okulları 15 Şubat tarihinde yüz yüze eğitime başlayacak ve bu kapsamda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin ilk adımı da atılmış olacaktı. Yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi sebebiyle 16 ilde 17 Şubat 2021 Çarşamba gününde yüz yüze eğitime ara verildi. Bazı illerde ise okullar Cuma gününe kadar tatil edildi. İşte 17 Şubat 2021 tarihinde kar tatili olan iller... İstanbul'da Eğitime Kar Engeliİstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı sebebiyle bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 17 Şubat Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelin de izinli sayılacağı bilgisine yer verdi. Öte yandan Bursa'da da etkili olan kar yağışı sebebiyle Çarşamba günü bazı ilçelerde yüz yüze eğitime ara verme kararı alındı. Konuyla ilgili Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, il genelinde etkisi hala devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle Gemlik, Büyükorhan, İznik, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Kestel, Keles, Orhangazi, Osmangazi, Yenişehir ve Yıldırım ilçelerindeki resmi ve özel okullar, anaokulları ve eğitim rehabilitasyon merkezlerindeki yüz yüze eğitime 17 Şubat 2021 Çarşamba günü ara verildiği belirtildi. Balıkesir'de Eğitime 1 Gün Ara VerildiEğitimin kar engeline takıldığı illerden biri de yoğun kar yağışının devam ettiği Balıkesir oldu. Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışının getirdiği olumsuz hava koşulları sebebiyle Altıeylül ve Karesi ilçelerindeki yaygın eğitim kursları, özel kurslar, bütün okullar, gündüz bakım evleri, kreşler ve çocuk kulüplerinin eğitim ve faaliyetlerine 1 gün ara verildiği aktarıldı. Ayrıca Altıeylül ve Karesi ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olan personelin de idari izinli sayılacağı bilgisine yer verildi. Eğitimde Kar Engeline Takılan Diğer İllerEğitimde kar engeline takılan illerden biri de Çorum. Kentteki yoğun kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile e kronik hastalığı bulunan personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı. Samsun'da ise devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle 17 Şubat 2021 Çarşamba günü yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı bulunduğu, kar yağışı ve buzlanma sebebiyle de tüm ilçelerde yüz yüze eğitime ara verildiği ifadelerine yer verildi. Karabük Valiliği ise kar yağışı sebebiyle buzlanma ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklerden dolayı 17 Şubat 2021 Çarşamba günü yüz yüze eğitime ara verildiği duyurusu yaptı. Aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de 1 gün idari izinli sayılacağı aktarıldı. Bartın'da meydana gelen olumsuz hava koşulları sebebiyle yüz yüze eğitime devam eden okullarda ve kurslarda eğitime 3 gün süre ile ara verme kararı alındı. Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları sebebiyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yüz yüze eğitime 17-18 ve 19 Şubat 2021 tarihlerinden itibaren 3 gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Kocaeli'de de devam eden kar yağışı sebebiyle okullardaki yüz yüze eğitime 19 Şubat 2021 Cuma gününe kadar ara verildiği aktarıldı. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacağı belirtildi. Öte yandan Düzce, Yozgat, Trabzon, Gümüşhane, Rize, Sivas ve Aksaray'da da kar yağışı sebebiyle 17 Şubat 2021 Çarşamba günü geçerli olmak üzere eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı. Konya'da 25 İlçede Eğitime Kar ArasıKonya'da da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi. Kentte kar sebebiyle yüz yüze eğitime ara verilecek ilçe sayısı ise 25 olarak açıklandı. Karatay, Merkez Meram ve Selçuklu ilçelerinde kırsal mahallerinde eğitime ara verilirken, ilçe merkezlerinde bağımsız ana okullarda ise yüz yüze eğitimin devam edeceği belirtildi. Öte yandan Altınekin, Ahırlı, Sarayönü, Akşehir, Kadınhanı, Yalıhüyük, Çumra ve Akören ilçesi genelinde yüz yüze eğitime 1 günlük ara verildi. Belirtilen ilçelerde uzaktan eğitime devam edileceği bilgisi paylaşıldı.

ALINTIDIR