15 yıl cezası onanan Çilem’den Yargıtay’a itiraz

semaver

Active member
15 yıl cezası onanan Çilem’den Yargıtay’a itiraz Adana’da, Sıkıntım Doğan, 2013’te evlendiği 1 çocuğunun babası Hasan Karabulut’u, şiddet gördüğü ve kendisini fuhşa sürüklemek istediği sebebi öne sürülerek, 8 Temmuz 2015’te tabancayla vurarak öldürdü. Tutuklanan Sıkıntım Doğan, ‘ağırlaştırılmış müebbet’ mahpus cezası istemiyle yargılandığı Adana 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘tahrik ve güzel hal indirimi’ ile 15 yıl mahpus cezasına çarptırıldı.

Doğan’ın avukatı, müvekkilinin uygun görülecek isimli denetim önlemleriyle tahliyesi için talepte bulundu. Mahkeme heyeti, Sıkıntım Doğan’ı 20 Haziran 2016’da 50 bin TL kefaletle tahliye etti. Dava ise Yargıtay’a gönderildi. 5 yılın akabinde geçen ay Doğan’ın 15 yıl mahpus cezası, Yargıtay tarafınca onandı. Kararla birlikte Doğan, bir daha cezaevine gireceği günü beklemeye başladı.

“MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMI KULLANDIM”

Cezasının onaylanmasının akabinde Zahmetim Doğan, avukatı İsa Ayanoğlu aracılığıyla karar hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na itirazda bulundu. İtiraz kabul edilirse karar, Ceza Genel Kurulu’na gönderilecek. Yaşadıklarına tüm Türkiye’nin şahit olduğunu lisana getiren Doğan, karara epeyce üzüldüğünü ancak ayakta durmaya devam edeceğini vurgulayarak, “Meşru müdafaa hakkı kıymetli bir haktır. Benim durumum buna uyuyor. Lakin Yargıtay bunu uygulamadı. Her gün benim üzere kendini savunmaya çalışan bayanlar ölüyor. Bu karar bana ‘niçin ölmedin, kendini savunmamalıydın’ iletisi veriyor. Yaşadıklarım hastane raporları, şikayet dilekçeleriyle belgelenmiştir. Buna karşın olay, direkt ‘adam öldürdüm’ üzere ele alınmıştır. Davamın haklılığına güveniyor ve adaletin bir daha tecelli edeceği tarafında umudumu koruyorum” dedi. Doğan’ın avukatı İsa Ayanoğlu ise itiraz dilekçesini sunduklarını ve olumlu yanıt alacaklarına inandıklarını belirtti.