15 dakika kalbi durdu, hayata bir daha başladı!

erkan_623

New member
Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde kızı ile yaşayan 61 yaşındaki emekli banka çalışanı İmran Şahin, 10 yıl evvel trafik kazasında oğlunu, 4 yıl evvel de kanserden gelinini kaybetti. Oğlu ve gelinini kaybetmesinin acısını iki torununu sahiplenerek bastırmaya çalışan Şahin, günde 4 paket sigara tüketiyordu. 27 Ağustos günü işe gitmek için hazırlanan Şahin, birdenbire kötüleşince kızı Nergis Şahin tarafınca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradan anjiyo olmak için İzmit’te bulunan Özel Konak Hastanesi’ne sevk edilen Şahin, operasyon sırasında kalbi durunca ivedilikle bypassa alındı. 15 dakika kalbi duran Şahin, kalp masajı yapan tabiplerin ağır eforu ile bir daha hayata tutunarak 3 gün daha sonra gülerek uyandı.

HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYOR

14 gün ağır bakımda tedavi nazarann Şahin, tedavisinin tamamlanmasının akabinde taburcu oldu. İşe giderken rahatsızlandığı an dışında yaşadığı kuvvetli süreçlerin hiç birini hatırlamadığını, 15 dakika kalbinin durduğunu kızı ve hekimlerinden öğrendiğini söyleyen Şahin, torunları için yaşama tutunduğunu, yaşama azmine tabiplerin hayran kaldığını söz etti. Sigara içmeyi bırakan Şahin, taburcu olmasının akabinde eline aldığı kalpli minderi ile kendisini ameliyat eden tabibini ziyaret ederek teşekkür etti.

ANSIZIN KALBİ DURDU

İmran Şahin’in hayata tutunma azmine hayran kaldıklarını söyleyen Konak Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Veysel Kutay, “İmran hanım uzun mühlet hayatış olduğu gerilimlerden, hayat zorluklarından, şartların kötülüğünden dolayı biraz sıhhatini ihmal etmiş. Bize kalp krizi ile geldi. Anjiyo masasında gelişen ani kalp durması sonucu, kalp masajıyla ameliyata aldık. Koroner bypasslarını yaptık. Şiddetli bir müddetç yaşadı, alışılmış daha sonrasında ağır bakımda uzun bir süre kaldı akciğerlerinden dolayı. Uzun yıllar boyunca günde 3-4 paket sigara kullanması akciğerlerini biraz etkilemişti, yıpratmıştı onu. Bugün çok hoş, denetime geldi. Bir külfeti yok” dedi.

3 GÜN daha sonra GÜLEREK UYANDI

Şahin’in kuvvetli bir tedavi sürecinin akabinde 3 gün daha sonra gülerek uyandığını anlatan Doç. Dr. Kutay, “Düzenli tabip denetimine kesinlikle 60 yaş üstündeki hastalarımız, bilhassa şeker hastaları, risk kümesinde olan, ailesinde hikayesi olan, ağır sigara içen, gerilimli hayatı olan, spor yapmayan hastalarımız kesinlikle tabip denetiminde olması gerekiyor. Aksi taktirde epey daha berbat sonuçlar olabiliyor. Hastamız şanslıydı, biz de şanslıydık, işler yolunda gitti. Ameliyat da başarılı geçti. Şu an için her şey yolunda. Ameliyat daha sonrası devri hayata müspet bakan beşerler epey daha rahat atlatıyorlar. Hastamız da ömrü seven bir insan. 3 gün komada kaldı. Ameliyat daha sonrasında 3 gün daha sonra gülerek uyandı. Şu an hiç bir nörolojik problemi yok. Bizim için de sürpriz oldu hakikaten. Bu kadar ağır bir tabloda, ameliyat daha sonrası bu kadar süratli bir gelişim kaydetmesi bizleri de fazlaca memnun etti. Hem hayata tutunmasından tıpkı vakitte bir maksadı vardı, torunlarına bakıyordu. Bunların hepsi hakikaten yaşamak için hoş ve kuvvetli sebepler” diye konuştu.

EVVEL OĞLUNU daha sonra GELİNİNİ KAYBETTİ

15 dakika kalbinin durmasına ve 14 gün komada kalmasına karşın hiç bir şey hatırlamadığını söz eden İmran Şahin ise, “Hasta olmadan evvel oğlumu kaybettim motor kazasında. daha sonrasında gelinimi de kanserden kaybettim. İşe gidip geliyordum, çalışıyordum. Meskende kendimi boğuk hissediyordum. Allah razı olsun kızım yardımıyla hayata tutundum. Sevenlerim fazlaca var. Hastane çıkışını hatırlıyorum, gerisini hiç hatırlamıyorum. Sıhhatime kavuştuğum birinci an gözümün önüne sevdiklerim geldi. Onların yardımıyla ayaktayım, onların yardımıyla yaşama tutunuyorum dedim. Onlar var ise ben varım dedim. Kızım geldi, torunlarım, sevdiklerim geldi gözümün önüne, onlar yardımıyla yaşama tutunuyorum” halinde konuştu.

KALBİ 15 DAKİKA DURMUŞ

Şahin, “Yoğun bakımda birinci gözümü açtım, hekimimi gördüm. Kendisi, ‘Sen yaşamaya layık bir bayansın. Seni hepimiz epey seviyoruz, ayakta tutmaya çalıştık, sen daha da direndin ve yaşama tutundun. Seni ayakta tutacak sebepleri öğrenebilir miyim?’ dedi. ‘Sen hayata niye bu kadar bağlısın?’ diye sordu. Bilmiyormuş tabip. ‘Oğlumu kaybettim, gelinimi kaybettim, torunlarım var, kızım var. Kızım için yaşamak istiyorum’ dedim. ‘aslına bakarsanız yaşadın, çok güzelsin, senden çok korkmuştuk, kaybettik, geri geldin’ dedi. Kalbim 15 dakika durmuş yani hiç bir şey hissetmedim, gitmişim o tarafa gelmişim. Ne oğlum istedi beni, ne gelinim. Oğlumu kazada kaybettim, gelinimi kanserden kaybettim. Artık sigarayı bıraktım. tekrar asla içmem” sözlerini kullandı.

YAKLAŞIK 7 GÜN ŞUURU YERİNDE DEĞİLDİ

Annesinin yaşadığı kuvvetli süreçleri anlatan Nergis Şahin ise şu tabirleri kullandı: “27 Ağustos’ta göğüs ağrısıyla devlet hastanesinden sevk edildik. Güç bir müddetç geçirdik burada. Şu an için annemin sıhhati çok yeterli. Rastgele bir hayati tehlikesi bulunmamakta. Felç de kalmadı, nörolojik olarak da âlâ. Alışılmış bu süreç öncesi bu problemlerin olabileceğini tabip beyefendi bize söylemişti. Lakin onun da dayanağı ile bir arada şu an için hiç bir derdimiz yok. Biz yanındaydık kuzenimle bir arada. Sıkıntı günler geçirdik, ağır bakım süreci epey berbattı. Yaklaşık 7 gün şuuru yerinde değildi. 7 gün daha sonrasında MR ve öteki formüllerle bakıldıktan daha sonra hekim beyefendi rastgele bir ıstırap olmadığını söylemiş oldu. Memnunuz, seviyoruz kendisini, herkes aslına bakarsanız epey seviyor. Yeterli ki bizimle birlikte.”

KAYNAK: İHA