10 yaşındaki Ecrin kanseri yendi, günlüğü kitap oldu

erkan_623

New member
Kemik kanserini yenen 10 yaşındaki Ecrin Aydoğ, tedavi sürecinde tuttuğu günlüğünü kitaba dönüştürdü. Kanserle çaba edenlere yol göstermek ve umut olmak istediğini belirten Ecrin, “Bir Ecrin Hikayesi” isimli yapıtından elde ettiği gelirle İzmir’de yeni bir ömür kurmak istiyor.

10 YAŞINDA KANSERİ YENDİ

Uşak’ta yaşayan Pelin-İbrahim Aydoğ çiftinin birinci çocukları Ecrin, 9 yaşındayken bacak ağrısı şikayetiyle doktora gitti lakin yapılan tetkiklerde rastgele bir teşhis konulamadı. Okulda sınıf arkadaşları ile “deve-cüce” oyunu oynarken bir anda diz kapağı şişen ve oturduğu yerden kalkamayan Ecrin, İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesine sevk edildi. Burada kemik kanseri teşhisi konulan Ecrin üç kür kemoterapi aldı, akabinde da dizindeki tümör niçiniyle Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesinde ameliyat masasına yattı. Tümörün çıkarılması daha sonrası DEÜ’de bir daha kemoterapi alan Ecrin, tedavi yardımıyla kemik kanserini yendi. İzmir’de tedavi olduğu müddet boyunca annesi Pelin Aydoğ ile bir arada İzmir Hasta Çocuk Meskenleri Derneğinin tahsis ettiği meskende kalan Ecrin, yaşadığı kuvvetli süreci de günbegün günlüğüne aktardı. 10 yaşındaki Ecrin, kısa bir süre evvel günlüğünü “Bir Ecrin Hikayesi” ismiyle kitaba dönüştürdü.

BASAMADIĞIM YOLLARI EĞLENEREK GEÇİYORUM

Çok güç bir müddetç yaşadıklarını lisana getiren Ecrin Aydoğ, “Kemoterapiler beni fazlaca yoruyordu. Üzülüyordum ancak şu an epey memnunum. Hayallerimi elime aldım. Ben hastalığımın başından beri günlük tuttum. Bir gün İzmir Hasta Çocuk Evleri’nde kalan Zeynep Abla günlüğümü gördü ve bunun bir kitap haline gelebileceğini söylemiş oldu. Akabinde dernek de bana takviye oldu ve günlüğümü kitaba dönüştürdük. Kitabımda yaşadığım süreci anlattım. O günlerde konuşacak dermanım yoktu. Yürüyemediğim vakit içinder oldu lakin ben artık kanseri yendim. Artık basamadığım yolları eğlene eğlene geçiyorum. Benim sürecim de memnun sonla bitti, kitabım da memnun sonla bitti. Beşerler bu kitabı okuduğunda umutlarını kaybetmeyecek. Sabır ederek hoş günlerin geleceğini gorebilecek. Tedavi görürken benim de pes ettiğim vakit içinderım oldu lakin o sırada babam bana yaşlandığı için ölmek üzere olan lakin pes etmeyerek kendini yenileyen bir kartalın öyküsünü anlatıp ‘Sen de yavru kartalsın. Pes etmek sana yakışmaz’ dedi. Ben de bir yavru kartal olarak pes etmedim ve kanseri yendim” dedi.

İZMİR’DE YENİ BİR NİZAM KURMAK ZORUNDAYIZ

Tedavi süreci bitse de 5 yıl boyunca denetimlerinin İzmir’de devam edeceğini söz eden Ecrin, “Biz ailemle Uşak’ta yaşıyorduk fakat tedavim niçiniyle İzmir’e gelmek durumundaydık. İzmir Hasta Çocuk Meskenleri Derneği, 1,5 yıldır İzmir’de barınma muhtaçlığımızı karşılıyor. Ben kanseri yendim lakin denetimlerim İzmir’de devam edecek. Yakın bir süre içerisinde buradan çıkıp İzmir’de yeni bir tertip kurmak zorundayız. Biz çıkacağız ki öteki gereksinimi olan arkadaşlarımız bu meskenlerde kalabilsin. Kitabımdan elde ettiğim gelirle hem İzmir’de kuracağımız sistemde aileme takviye olmak birebir vakitte benimle tıpkı süreci yaşayanların yanında olan İzmir Hasta Çocuk Meskenleri Derneğine dayanak sunmak istiyorum. Kitabım 4 bin adet basıldı. Umarım kitapseverler kitabımı alarak takviye olur. Ayrıyeten İzmir Kitap Fuarı’nda kitabım için imza günü yapmak istiyorum. Bu kitapla müsabakalara katılmak istiyorum. İkinci günlüğümü de yazmaya başladım. Bunu da kitap haline getirmek ve öykümün sinemaya çevrilmesini de isterim” diye konuştu.

ONUNLA GURUR DUYUYORUZ

Ecrin’in annesi Pelin Aydoğ da şunları söylemiş oldu: “Kolay şeyler yaşamadık. Ecrin, 9 yaşında kansere yakalandığında hayata daha sıkı tutunmayı öğrendi. Bunu bize de öğretti. Ondan hiç bir şeyi saklamadık. Yaşına uygun olarak bilmesi gerekenleri anlattık. Günlüğünü kitap haline getirmeye karar verdiğinde fazlaca keyifli olduk. Onunla gurur duyuyoruz. Kitabı okuduğumuzda yaşadıklarımız bir daha canlandı. Her şeyin başı sıhhat. Sabır her şeyin anahtarı. Biz de sabrederek hayli şükür bu hastalığı yendik lakin İzmir’de denetimlerimiz devam edecek. Haftada iki kere gözetici kemoterapi alınacak, ayda bir de ameliyat eden hocamız denetim edecek. Yani artık İzmirli olmak durumundayız. Babası iş bulup kitabın da dayanağı ile burada yeni bir hayat kurmak istiyoruz.”

KAYNAK: İHA